Anahtar Kelimeler: Başkan “sözlü vermiş!

Başkan “sözlü söz” vermiş!

Başkan “sözlü söz” vermiş!

Haydi bakalım…!

Kırıkkale Belediyesi yer göstermeden Ardiyeciler Sitesi esnaflarına taşınmaları için tebligatta bulunurken, Kırıkkale’ye genel Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile konuyu görüşmek isteyen esnaflara Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın not ilettiği ve yeni bir yer için “sözlü olarak söz” verdiği öne sürüldü.

DANACI DEVREYE GİRDİ

Kırıkkale’de Ardiyeciler Sitesi esnafları için Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatı ile taşınma kararı alınmıştı. Esnaflara taşınmaları için tebligat gönderilmişti. Esnaflara yer gösterilmezken Haziran ayının sonunda taşınma işleminin yapılması gerekiyordu. Perşembe günü Kırıkkale’nin önemli bir konuğu vardı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki Kırıkkale’yi ziyaret etti. Ardiyeci esnafı Özhaseki ile yaşadıkları sorunu görüşmek ve çözüm istemek için girişimde bulundu. Ancak Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın kendisine yönelik oluşan tepki nedeniyle devreye Başkan Yardımcısı Halil Danacı’yı koyduğu ortaya çıktı.

“SÖZLÜ SÖZ” VERMİŞ…!

Danacı’nın Saygılı adına esnaflarla temas kurarak Özhaseki ile görüşme yapmamalarını, Başkan Saygılı’nın yeni bir çalışma başlatacağı ve esnaflara yer göstereceği sözünü sözlü olarak verdiği bildirildi. Bunu yazılı bir şekilde basına ileten esnaflar, konuyla ilgili durumu da şu şekilde aktardılar: “Ardiyeciler Sitesi esnafları olarak şehrimize gelen  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Sayın Mehmet Özhaseki’ye dertlerini anlatmak için kalabalık bir toplulukla görüşmek için meydandaki büyük parka giderlerken Başkan Yardımcısı Halil Danacı, telefonla Gazi Taşkın ve Faik Bekdur’u arayarak ‘ardiyecilerin sorunlarını bildiklerini sayın Belediye Başkanımızın talimatıyla yeni bir çalışma yapılacağını ve belediye olarak yeni bir yer tahsisi yapılacağını sözlü olarak söylemiştir.” Bu görüşme neticesinde ardiyeciler esnafları da Özhaseki ile görüşmekten vazgeçmişlerdir.”

BU ŞEHİR BUNA LAYIK DEĞİL

Şimdi esnaflar bu sözün gerçek olmasını bekliyor. Başkan Saygılı’nın “sözlü olarak söz verdiği” bildirilirken, bu sözü gerçekleştirmesi isteniyor. Ayrıca, Saygılı’nın bunca görüşme talebi, bunca temas girişimine ve tepkiye rağmen hiçbir adım atmazken, partiden önemli bir isim gelince esnafların bu isimle görüşme girişiminden ve kendisine yönelik tepkiden korkarak “sözlü söz” vermesi dikkat çekti. Bir çok kişi, “İşte bunlar böyle. Oluşacak tepkiden çekinip rezil olmaktan korktukları için hep böyle geri adım atıyorlar. Sayın Saygılı’nın o “sözlü sözü” tutup tutmayacağını göreceğiz yorumları yapıldı.

 

 

 



ugur gök
2.07.2021 10:31:48
belediye başkanımız sözünde durur. ardiyeciler sitesinden ekmek yiyen esnaf ve çalışanlarını mağdur etmez.

  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli