Anahtar Kelimeler: Balıkçılarda hamsi bolluğu

Balıkçılarda hamsi bolluğu

Balıkçılarda hamsi bolluğu

Balıkçılarda hamsi bolluğu

Hamsi ucuzladı

Karadeniz´de bol miktarda avlanan hamsinin kilogram fiyatı Kırıkkale´de 6 liraya kadar düştü.

KİLOS HAMSİ 6 TL

Son bir haftadır etkili olan güneşli hava, soğuk su arayışında olan hamsiyi göç etmek zorunda bırakırken denize açılan balıkçıların ise yüzünü güldürdü. Güzel havayı fırsat bilerek denize açılan Karadenizli balıkçıların kasalar dolusu hamsiyle dönmesi, Kırıkkale´de geçtiğimiz hafta başında kilogramı 10 lira olan hamsinin fiyatını 6 liraya kadar düşürdü.

HER GÜN TAZE

Hava sıcaklarının ilerleyen günlerde daha da soğumasıyla fiyatların düşebileceğini belirten balıkçı esnafları, "Hava sıcaklıklarının ani yükselişi hamsinin dağılmasını ve göç etmesini sağladı. Bugünlerde hamsinin dağınık halde göç etmesine rağmen iyi bir verim sağlandı. Hamsinin fiyatının düşmesi aynı zamanda piyasadaki diğer balıkların da ucuzlamasına neden oluyor. Dolayısıyla her zaman dediğimiz gibi vatandaşımıza ucuz balık yedirme amacımıza ulaşmış oluyoruz." ifadelerinde bulundular.

EN ÇOK HAMSİ SATILIYOR

Balıkçı Esnafı Kırıkkale´de en çok hamsi satıldığını ifade ettiler , ?Hamsi hafta başında 6 Liradan satışa başladı. Levrek 20 TL, Çupra 210 TL İstavrit 7 TL´den satılıyor balıklar her gün taze geliyor Kırıkkale halkı en çok ise Hamsi satılıyor. İşyerlerimizde balıkları temizliyoruz.  Fiyatlar bu hata balık bolluğu nedeni ile düşüşe geçti? diye konuştular.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı