Anahtar Kelimeler: Bahşılı göç veriyor

Bahşılı göç veriyor

Bahşılı göç veriyor

Bahşılı göç veriyor

 

CHP'den Bahşılı çıkarması

Genel Seçimler Kırıkkale'de tüm hızıyla devam ederken, Bahşılı'da da seçimler büyük bir hız kazandı. CHP Bahşılı'da İlçe Başkanlığının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Bahşılı'nın sürekli göç verdiğini, Bahşılı'lı gençlerin iş bulmadıkları için ilçeyi terk ettiklerini söyledi.

Açılışa geniş katılım

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, Bahşılı İlçe Teşkilatı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, CHP İl ve İlçe yönetimi, Milletvekili Aday Adayları Hacı Arap Karadurmuş, Uğur Yıldırım, Memduh Ulusoy, Serpil Erbayram, Gürsoy Toksoy, Neşet Şahin, Ziya Kavlak, Murat Çakırca ve vatandaşlar katıldı.

Bahşılı neden göç veriyor?

Açılışta bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ahmet Önal Bahşılı'nın nüfus durumunun iyiye gitmediğini söylerken Bugün burada büyük bir coşku ve katılımla Bahşılı İlçe Binamızın açılışını yapıyoruz. Öncelikle emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım Kırıkkale gibi Bahşılı da devamlı göç veren, küçülen, neredeyse hiçbir ticari faaliyetin bulunmadığı bir kent durumunda. Gençlerimiz şehrimizde iş bulamadıkları için çoktan büyük kentlere göç etmiş. İlimize ilçemize yapılan hiçbir yatırım yok. Çoktan bir emekli şehri olmuş Kırıkkalemizde emekli maaşları açlık sınırının dahi altında. Emekli olmasına rağmen karnını doyuramayan, çoluk çocuğunu okutmak zorunda olan ya da ev kirası ödeyen emeklilerimizin büyük çoğunluğu emekli olmalarına rağmen çalışmaya devam ediyorlar. Emeklilerimiz kurban bayramında kurbanlarını dahi kesemiyor. Bayramda ellerini öpmeye gelen torunlarına bayram harçlığı bile veremiyorlar. Bakın etrafınıza, mahalle pazarlarına üzülerek söylüyorum ki simit satan, tornetçilik yapan yaşlı insanları göreceksiniz. Yıllarca çalışmış, üretmiş, vergisini ödemiş bu tertemiz insanların sefaleti sizleri üzmüyor mu? Bu insanlar onurlu bir yaşamı hak etmiyor mu?” dedi.

Mutlu bir gelecek kuracağız

CHP'nin iktidara gelmesiyle Türkiye'nin mutlu olacağını söyleyen Önal Birileri ayakkabı kutularına para saklarken, yatak odalarına para sayma makinaları bulundururken, emeğinizi, alın terinizi, çocuklarınızın torunlarınızın geleceğini çalarken buna bir kere olsun dur demeyecek miyiz? Değerli arkadaşlarım çözüm zor değil, sizlerden bu sömürü düzenine son vermek için bir kereliğine olsun Partimize oy vermenizi istiyoruz. Verdiğiniz emanet oylarınız ile bizi iktidara getirdiğinizde en düşük emekli maaşını 1400,00 lira yapacağız. Hiçbir emeklimize açlık sınırının altında maaş vermeyeceğiz. O güzel onurlu insanların ellerinden öpeceğiz. Söz veriyoruz. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklimize birer maaş ikramiye vereceğiz. O onurlu insanlar hiç olmazsa bayramda ellerini öpmeye gelen torunlarına harçlık verebilsinler diye. Emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda kalan emeklilerimizin maaşlarından alan sigorta destekleme primini kaldıracağız. Söz veriyoruz sizlerle daha onurlu daha mutlu bir gelecek kuracağız” diye konuştu.

Siz onları iyi tanıyorsunuz

Önal Her yerde olduğu gibi en temel gıda maddelerine bile ulaşabilmek için doğrudan ya da dolaylı vergi adı altında bir çok haksız para ödemek zorunda kalıyoruz. Çocuğumuza torunumuza bebek maması alırken ya da akşam eve götürdüğümüz ekmekten bile bir çok haksız vergi alınıyor. Ama bu ülkede pırlantadan alman KDV oranı sadece %1. Siz kimlerin pırlanta ya da altın ticareti yaptığını biliyorsunuz. Maliyeti 1,5 lira olan mazotu çiftçilerimize 4 liraya satıyorlar. 18 yaşında gemi filoları kuranlar varya siz onları iyi tanıyorsunuz, onlara satılan mazotun fiyatı 1,5 lira. Bugün samanı bile dışarıdan ithal ediyoruz. Kurbanlık hayvanlarımız bile yurt dışından geliyor. Memlekette satılmadık tek sanayi tesisi kalmadı. Bugün artık Makine ve Kimya Fabrikalarının dahi özelleştirilmesi konuşuluyor” dedi.

Bahşılı'ya ne yaptılar?

Önal 13 yıldır oy verdiğiniz iktidar partisi Bahşılı için ne yaptı. Çocuklarınız için ne yaptı. Fabrika mı kurdular. Üretimi mi arttırdılar. Hepimiz kredi kartlarına borçluyuz. Tarlalarımız ipotekli. Kırıkkale de bile 4 tane icra dairesi var. Tüm bu karanlık tablodan kurtulmak yine bizlerin ellerinde. Bunun ilk adımı olarak tüm Bahşılı halkını parti binamıza çağırıyoruz. Emin olun ki burada sizlerle aynı ekonomik sıkıntıları taşıyan, ama umudunu hiç kaybetmemiş, memleket sevdalısı, bu ülkenin aydınlık geleceğine talep, güler yüzlü CHP Bahşılı İlçe Örgütünü bulacaksınız” dedi.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false