Aynı bahçeyi kullanan iki okulda otopark tartışması!

Aynı bahçeyi kullanan iki  okulda otopark tartışması!

Aynı bahçeyi kullanan iki okulda otopark tartışması!

Böyle vaka görülmedi!

Kırıkkale`de aynı avlu içinde bulunan iki okulun görevlileri, diğer okulun öğretmenlerinin araçlarına trafik cezası kestiriyor.

Keyfi bir uygulama

Kırıkkale`de aynı avlu içinde bulunan iki okulun görevlileri, diğer okulun öğretmenlerinin araçlarına trafik cezası kestiriyor. Araçlarına ceza kesilen öğretmenler, eylem yaptı. Minik Kalpler Anaokulu, kendi bölgesine geçmek için Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi avlusunu kullanmak zorunda kaldı. Araçlarının giriş-çıkışı sırasında sorun yaşamaya başladığını iddia eden anaokulu personeli, trafik polislerini çağırarak, meslek lisesinde bulunan öğretmen ve idarenin araçlarına cezai işlem yazdırmaya başladı. Bunu tepki gösteren lise öğretmenleri ise eylem yaptı. Yaklaşık 30 yıldır okulda görev yaptıklarını, ilk defa böyle bir uygulama başlatıldığını gördüklerini ifade eden Özgür Eğitim Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Muzaffer Ay, keyfi uygulama sahibi kişilerin tüm lisenin öğretmenlerini mağdur ettiğini söyledi.

Kapısı kaldırılmış!

Avlu içinde bulunan okul kantininde bir yangın olması veya okul öğrencilerinden birisinin hastalanması durumunda 110 veya 112 servislerinin okula giremeyeceğini ifade eden Türk Eğitim Sen Basın ve Dış İlişkiler Sorumlusu Mahmut Çetin, "Avlunun giriş kapısı kaldırıldı ve bahçenin bir kısmı Minik Kalpler Anaokulu`na park olarak tahsis edildi. Geçen hafta itibari ile okul bahçesinde bulunan anaokulu, meslek lisesinin bahçesinde kendi personeline özel otopark yaptırdı. Bunun üzerine yer bulamayan lisenin öğretmenleri ve okul personeli, park yeri arayışına girdi. Buldukları boş alana arabalarını park etmeye başladılar. Anaokul çalışanları ise otoparkın giriş-çıkışına mani oldukları gerekçesi polis çağırarak trafik cezası kestiriyor." diye konuştu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli