Anahtar Kelimeler: Atama yönetmeliğine tepki

Atama yönetmeliğine tepki

Atama yönetmeliğine tepki

Atama yönetmeliğine tepki

Sendikadan sert tepki geldi

Eğitim-Sen`den atama ve yer değiştirme yönetmeliğine tepki Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile öğretmenlere çıkarılan tayinlerle ilgili olarak Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi yöneticileri ve üyeleri basın açıklamasıyla uygulamaya son verilmesini istedi.

Tepki gösterdiler

Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile öğretmenlere çıkarılan tayinlerle ilgili olarak Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi yöneticileri ve üyeleri basın açıklamasıyla uygulamaya son verilmesini istedi. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı`nın son dönemde öğretmenlere yönelik tayinleri sürgüne dönüştürdüğünü savunarak şöyle konuştu:

Açıklama yaptılar

`Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Öğretmenlere Eziyet Etmeyi Sürdürmektedir. Öğretmenleri İstekleri Dışında Yer Değiştirmeye Zorlamak, Onları Sürgün Etmek Demektir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yöneticilerinin tamamından sonra şimdi de öğretmenleri çalışma sürelerine bağlı olarak zorunlu rotasyona tabi tutacaktır. MEB`in öğretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutmasıyla eğitimin hangi sorununa çözüm üretileceği, hangi önemli gereksinimin karşılanacağı belli değildir.

Kaos yaratıyorlar

Başarısı ile ilgili hiçbir tartışma olmayan, hakkındaki disiplin soruşturması sonucu görev yerinin değiştirilmesi önerilmemiş, görev yerinin değiştirilmesi isteğinde bulunmamış, günlük yaşamını buna göre düzenlemiş bir öğretmenin görev yerinin değiştirilmesinin eğitim sistemine hiçbir katkısının olması beklenemez. MEB bu düzenleme ile tarihin en büyük sürgün operasyonu için düğmeye basmış, eğitimde yeni bir kaos yaratmak için adeta seferber olmuştur."

Hukuki girişim başlatıldı

Sendika olarak uygulamaya karşı hukuki yola başvurduklarını ifade eden Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: `Bakanlık, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile yapılan ve şimdiden büyük tepki çeken düzenlemelere ne öğretmenlerin ne de Sendikamızın onay vermesi mümkün değildir. Zorunlu rotasyon dayatmasında ısrar, aday öğretmenlere yönelik performans, yazılı ve sözlü sınav uygulaması, eş durumu vb. özür grubu tayinlerinin zorlaştırılması, zorunlu hizmet affının olmaması gibi çok sayıda düzenleme karşısında, Eğitim Sen olarak hukuksal girişimlerimizi başlatmış bulunuyoruz.

Eziyetten vazgeçin

MEB`in görevi, attığı her adımda, eğitim emekçilerini mağdur etmek değil; onların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretmek, eğitim emekçilerinin ve sendikaların öneri ve taleplerini dikkate almaktır. MEB, öğretmenleri kendi istekleri dışında zorunlu rotasyona tabi tutmak yerine gönüllülük ve teşvik esasına dayalı çözümler üretmeye çalışmalı, attığı her adımda bizlere eziyet etmekten vazgeçmelidir."



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli