Anahtar Kelimeler: Askerlere mektuplu destek

Askerlere mektuplu destek

Askerlere mektuplu destek

Askerlere mektuplu destek

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Barış Pınarı Harekâtına destek vermek için ilçe merkezinde bir program düzenledi. Yahşihan Merkez Cami önünde Cuma namazı sonrasında Fetih Suresi okutuldu, Türk Bayrağı dağıtıldı. Öğrencilerin Mehmetçiklere yazdığı destek mektupları toplanarak, Barış Pınarı Harekâtına gönderildi.

 

 

FETİH SURESİ OKUDU

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin, Suriye´nin kuzeyindeki terör örgütlerine karşı başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtına Kırıkkale´de ilk destek Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz´dan geldi. Türkyılmaz, Yahşihan Merkez Cami önünde Cuma namazı sonrasında destek programı düzenledi. Programda Fetih Suresi okutulurken, Mehmetçik için dualar edildi. Aynı zamanda Türk Bayrağı dağıtıldı. Dağıtılan bayrakların ardından 7´den 70´e tüm Yahşihanlılar, Mehmetçik için destekte bulundu. Mehmetçiğe moral amaçlı mektup yazan Yahşihanlı öğrenciler, duygularını dile getirmek için şiir okudu. Bir mektupta Başkan Türkyılmaz yazdı. Türkyılmaz, ?Kalbimiz ve dualarımız askerimizle birlikte.? diye konuştu.

 

KUTLU BİR SEFER

Programda bir konuşma yapan Türkyılmaz, ?Türk milleti haklı, meşru ve tarihe yine adını yazacak mücadele sürecini sağlam bir inançla, tavizsiz bir iradeyle başlatmış, Suriye´nin kuzeyine beklenen ilk hamleyi yapmıştır. Güney sınırlarımız boyunca açılmak istenen terör koridorunun, kurulmak istenen terör devletinin imha edilmesi amacıyla kararlı siyasetini ve kahramanca ruhunu devreye sokmuştur. Barış Pınarı Harekatı´yla Türkiye Cumhuriyeti´nin bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü terör örgütlerinin yuvalandığı coğrafi alanlarda onları etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır. Barış Pınarı Harekâtı´nın yürekten ve tam bir destekle arkasında ve yanındayız.?

 

GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN

?Terör örgütlerinin belinin kırılması, Türkiye´yi kuşatma ve kundaklama niyetine haiz odakların oyunlarının bozulması artık kaçınılmaz bir mecburiyet olmuştur. Uluslararası hukuk ve meşruiyet ölçülerine harfiyen uygun olan Barış Pınar Harekâtı´yla Suriye´nin kuzeyinde ülkemizin kara sınırlarına paralel olacak şekilde hem güvenli bölge tesis edilecek hem de bölgeye huzur, sükûnet ve istikrar yerleşmiş olacaktır. Türk milleti terörle yaşamaya alışmayacak, bu zillete asla tahammül göstermeyecektir. Sizlere dağıttığımız bayraklarımızı asarak Yahşihan´ımızı bir gelincik tarlasına dönüştürelim. Kuran-ı Kerimlerimizi ve Fetih suremizi de okuyarak Mehmet´imizin ayağına taş değmemesi için dua edelim. Barış Pınar Harekâtı´na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri´nin her bir ferdini gönülden kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyor, üstün başarılar diliyorum. Türkiye´nin ve Türk milletinin cenabı Allah yardımcısı olsun. Gazamız mübarek, zaferimiz mutlak olsun.? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false