Anahtar Kelimeler: Asker oldular

Asker oldular

Asker oldular

TÖREN DÜZENLENDİ

Engelliler Haftası dolayısıyla birçok şehirde yapılan "temsili askerlik" uygulaması Kırıkkale'de de engelli vatandaşlar bir günlük askerlik heyecanı yaşadı. Kırıkkale Garnizon Komutanlığınca organize edilen temsili askerlik uygulamasında engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Etkinlik kapsamında erken saatlerde garnizon komutanlığına gelen bedensel ve zihinsel engellilere kayıtlarının yapılmasının ardından üniformaları giydirildi. Yanaşık düzen eğitiminin ardından yemin töreni düzenlendi. Tören, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş,  engellilerden oluşan gönüllü birliği selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra engelli askerler yemin etti. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı "Garnizon Komutanlığımız tarafından temsili askerlik görevini yerine getirecek engelsiz gençlerimiz için düzenlenen yemin törenine katıldık. Çakı gibi birer asker olan bu güzel gençlerimizin heyecan, gurur ve mutluluklarına şahit olmak bir başka güzel''dedi.

HEYECAN YAŞADILAR

Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan, Tüm Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Temsili askerlik uygulamasında engellilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Engelli vatandaşlar hayatlarının en önemli anlarından birini yaşadıklarını belirterek, hayatlarının sonuna kadar sadık kalacakları kutsal andı içmenin gurur ve mutluluğu içinde olduklarını söylediler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli