Anahtar Kelimeler: Artık !

Artık lüks oldu!

Artık lüks oldu!

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, vatandaşların son günlerde en muzdarip olduğu konuların başında ev-araba fiyatları ve kiralarda yaşanan artışlar olduğunu bildirdi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ülke genelinde ve Kırıkkale´de parti çevresinin çıkarlarını, milletin çıkarlarının önüne koymuş bir yönetim anlayışı nedeniyle; insanımızın hayat kalitesi her geçen düştüğünü dile getiren Başkan Kutluca, “Sağlıklı beslenme, nitelikli eğitim, ulaşım ve hatta barınma gibi en temel ihtiyaçlar orta sınıf ve dar gelirli kesim için büyük bir lüks oldu.

KONUT SORUNU BÜYÜK

Erdoğan iktidarının inat uğruna Türkiye´yi getirdiği noktada; insanlar bırakın ev sahibi olmayı, artık kiralık ev bile bulamıyorlar´ diyen Başkan Kutluca, “Giderek daha büyük bir sorun haline gelen ve önümüzdeki süreçte daha da fazla gündemimizi işgal edecek konut sorununa değinmeyi bu nedenle bir vazife olarak görüyorum.  İktidarın “Herkesin evi-arabası var” iddiasının aksine; ülkemizde konut sahipliği oranı 2014 yılından beri düzenli olarak düşüyor

FİYATLAR ÇOK ARTTI

Konut fiyatlarının Dünya genelinde yüzde 10, Türkiye´de ise yüzde 108 arttığını söyleyen Kutluca, “İktidarın son yıllarda ülkemizi içine sürüklediği ekonomik kriz nedeniyle ise, son iki yılda konut fiyatları daha hızlı arttı. Her olumsuz istatistikte olduğu gibi, konut fiyatlarında da ülkemiz yine "parmakla gösterilen ülkeler" arasında yer alıyor.  Dünya çapında ev fiyatları 2021´de ortalama %10 civarında yükselirken; Türkiye´de bu artış %108 olarak gerçekleşti.

NET BİR GÖSTERGE

Konut fiyatlarının bu kadar arttığı ülkemizde, vatandaşların konut bulamama sorununa rağmen; TÜİK verilerine göre ise 1.5 milyondan fazla boş konut bulunuyor. 2013 yılında bu sayı sadece 200 bin civarındaydı. Yeni konut için alınan kullanım izinleri ve inşaat için alınan ruhsat sayıları da dikkate alındığında; boş konut sayısı önümüzdeki yıl 2 milyona yaklaşacak. İşte bu tablo bize iktidarın konut ve yapı politikasının halkın çıkarlarına göre değil; rant çevrelerinin isteklerine göre şekillendiğinin en net göstergesidir.

ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR

Türkiye´de yıllık konut fiyatı artışının yüzde 134 olduğunu dile getiren Kutluca, “Şu an kira fiyatları Türkiye genelinde 3-4 bin lira aralığında iken; İstanbul´da bu rakam 6 bine çıkmış durumda.  “Kira öder gibi ev sahibi olmak” deyimi yerini, şimdilerde “ev sahibi olur gibi kira ödeme”ye bıraktı. Eski kiracılara hukuken enflasyon ortalamasına göre artış yapıldığı dikkate alındığında ise; önümüzdeki bir yıl içerisinde kiraların daha çok ve hızla arttığına şahit olacağız. Bunca problem ortadayken; iktidar çözüm üretmek yerine yarayı adeta kangrene çevirecek adımlar atmaya devam ediyor” dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false