Anahtar Kelimeler:

Akaryakıt Baskını

Akaryakıt Baskını

Diyarbakır Emniyeti, aralarında Kırıkkale’nin de yer aldığı yedi ilde eş zamanlı yürüttüğü operasyonlarda, piyasa değeri 507 bin 979 lira olan kaçak akaryakıt ele geçirdi

 

Operasyon Yapıldı

Diyarbakır Emniyeti, yedi ilde eş zamanlı yürüttüğü operasyonlarda, piyasa değeri 507 bin 979 lira olan kaçak akaryakıt ele geçirdi. Operasyonlarda, biri muvazzaf asker toplam 27 kişi gözaltına alındı, biri muvazzaf asker 10 kişinin de arandığı belirtildi. İşlem yapılan akaryakıt istasyonlarında müşterilere kaçak akaryakıt satmak ve haksız kazanç elde etmek için kurulmuş özel düzenekler tespit edildi. Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık bir yıl önce başlanan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler doğrultusunda; 25 Kasım`da Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kırıkkale, Şanlıurfa, Çorum ve Kocaeli`de eş zamanlı baskınlar yaptı.

 

Akaryakıt Düzeneği

Diyarbakır`da, Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan suç örgütüne ait 5 ayrı akaryakıt istasyonunun gizli tanklarında bulunan ve özel düzenekler yardımıyla satışı yapılan piyasa değeri 507 bin 979 lira olduğu belirlenen 128 bin 850 litre kaçak akaryakıt ile toplam değeri 5 bin lira olan 5 bin litre kaçak akaryakıt yapımında kullanılan yağ maddesi ele geçirildi. Operasyon yapılan akaryakıt istasyonlarında müşterilere kaçak akaryakıt satmak ve haksız kazanç elde etmek için kurulmuş özel düzenekler tespit edildi. Bu düzeneklerin uzaktan kumanda üniteleriyle çalıştırıldığı, bu sayede kaçak akaryakıtın gizli tanklardan müşterilere yakıt veren pompalara sevk edildiği belirlendi.

 

27 Kişi Gözaltında

Operasyonlarda halen görevde olan bir askerin de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alınırken, yine halen görevde olan bir askerin de aralarında olduğu 10 kişinin arandığı bildirildi. Gözaltına alınan 27 kişinin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapmak suçlarından haklarında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri, akaryakıt kaçakçılığı ve suç örgütleriyle mücadeleye bundan sonra da devam edileceğini belirterek, "Halkımızın bu suçtan zarar görmemesi için araçlarına akaryakıt alacakları istasyonları titizlikle seçmeleri, akaryakıt alımından sonra fişlerini kesinlikle almalarını ve meydana gelebilecek arızalarda en önemli delil olan fiş üzerindeki plaka numarasını kontrol etmeleri gerekmektedir" şeklinde uyarılarda bulundu.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli