Anahtar Kelimeler:

TARİHTE MUHARREM AYI

TARİHTE MUHARREM AYI

MUHARREM AYINI ANLATTI

 

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, Muharrem Ayı ve faziletleri konusunda yazılı bir açıklamada bulundu. Gerek, bu ayın önemi ve gereklerini anlattı…

 

MUHARREM AYI

İl Müftüsü Gerek, “26 Kasım 2011 Cumartesi Günü Muharrem ayının başlangıcıdır. Muharrem ayı; haram (saygınlığına hürmet ayı) olarak kabul edilen dört aydan biridir. Tevbe suresi 36. Ayetinde; “Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır İşte bu Allah’ın dosdoğru kanunudur” buyrulmuştur.

 

ZULÜMDEN KURTULDULAR

Haram aylar, İslam’dan önce hürmet edilen, savaş ve kan dökülmesi yasak olan kamerî aylardır. Bu aylar; Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, ve Receb aylarıdır. Bu aylar Müslümanlar tarafından da saygı gösterilen aylar olmuştur. Haram aylarından olan Muharrem ayı, insanlık ve İslam tarihinde pek çok olayın yaşandığı bir aydır. Rivayete göre Hz. Nuh ve kavminin Muharrem ayının 10.cu günü tufandan, Hz. Musa ve Beni İsrail oğullarını ( Yahudilerin) firavunun zulmünden kurtulmuşlardır” dedi.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli