Anahtar Kelimeler:

DAĞA PARKUR YAPILACAK

DAĞA PARKUR YAPILACAK

Kırıkkale`nin en yüksek dağı olan 1744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağına yürüyüş parkuru yapılması için ön tespit çalışmaları başlatıldı.

 

PARKUR ÇALIŞMASI

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Belediyesi, Balışeyh Kaymakamlığı ve Balışeyh Belediyesi ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü`nün de bulunduğu organizasyonla, değişik güzergahlardan Dinek Dağı zirvesine kadar açılacak olan yürüyüş parkurları yapılması hedefleniyor. Planın birinci aşamasında, "Yedi Oba Köyü Yürüyüş Parkuru" projesi ile, Dinek Dağının vadi ve eteklerinde yer alan 30 kilometre mesafedeki 7 oba köyü yolunun parkur yolu ile birbirine bağlanması, ikinci aşamada, Dağevi Köyünden Dinek Dağının kuzeybatı cephesini kullanarak 13 kilometrelik mesafede açılacak parkur, üçüncü aşamada ise Uzunlar Köyü ile Beyobası Köyü vadisi arasındaki mesafeye açılacak olan parkurun yapılması planlanıyor.

 

ÖN TESBİT YAPILDI

Balışeyh Kaymakamı Erdemir, ön tespit için ilçeye gelen heyete eşlik ederek, zirveye kadar tırmandı. Erdemir, ilçede yapılacak olan bu tür katkıların yöreye iç ve dış turizm yönünden bir zenginlik katacağını belirtti. Ön tespit çalışmalarıyla ilgili olarak Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Dinek Dağı ve çevresini yakından tanımakta olduklarını ifade ederek, "Bu bölgenin değerlendirilmesi, özellikle de doğa ile iç içe yaşamak, en güzel spor olan yürüyüşü yapmak için hazırlanan proje kapsamında, Dinek Dağı zirvesine kadar açılacak parkurlardan çıkılmasını hedefledik.

 

UZMAN EKİP GELDİ

Ahiler Kalkınma Ajansı`na sunacağımız projenin kabul edilmesi halinde 2012 yılının sonuna kadar planladığımız yürüyüş parkurlarına kavuşmuş olacağız. Parkurlarla birlikte güzergahlarda çeşitli dinlenme alanları, Çeşme başları, ağaçlandırma çalışmaları ile diğer sosyal alanların da ilgi çekeceği ve yöreye önemli kazançlar sağlayacağı kanaatindeyiz" diye konuştu. Planlanan projenin heyetinde, Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Metin Atun ve kulüp yetkilileri, İlçe Emniyet Amiri Aydın Yaman ile İstanbul`dan gelen parkur belirleme uzmanı ve çevreci İsmail Şahinbaş yer alıyor.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli