Anahtar Kelimeler:

ÖZHASEKİ DERSİ!

ÖZHASEKİ DERSİ!

AK Parti’nin siyaset akademisi başladı. İlk dersi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki verdi. Başkan Özhaseki ders öncesi ziyaretlerde bulundu

 

BAŞKAN KORKMAZ ZİYARETİ

AK Parti’nin siyaset akademisi için Kırıkkale’ye gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı ziyaret etti. Korkmaz’la bir süre sohbet eden Özhaseki, “Kırıkkale çok güzel olmuş. Gelip geçerken güzel çalışmaları görüyorum” dedi. Başkan Korkmaz, Özhaseki ile keyifli bir sohbet yaparken, kendisine Kırıkkale’yi hatırlatan bir hediye verdi. Özhaseki ve Korkmaz daha sonra siyaset akademisi dersi için AK Parti il binasına geçti. Özhaseki burada derse katılan 120 kişiye kişisel deneyimlerini anlatan bir ders verdi. Keyifli ve esprili başlayan ders böyle devam etti.

 

İLK DERSİ VERDİ

AK Parti İl Binası Salonu`nda gerçekleştirilen programda, Özhaseki, katılımcılara belediyecilik uygulamalarının yanı sıra belediye başkanlarında bulunması gereken özelliklerle ilgili bilgiler verdi. Belediyeciliğin değişime ayak uydurması gerektiğini ifade Özhaseki, "Bu hayat tarzının bizim eski mahallelerdeki yaşam tarzından pek fazla bir farkı yok. Her şey de değişim var. Eğer siz değişimi zamanında algılarsanız, ayakta kalıyorsunuz demektir. Eğer bu değişimi doğru algılayamazsanız ayakta kalmanız zor oluyor. Ticarette de bir değişim oluyor. O değişimden siz nasibinizi almazsanız, gerilersiniz." dedi.

 

AYAK UYDURMALISINIZ

Başkan Özhaseki, değişime ayak uydurmanın önemini vurguladıktan sonra, belediyecilik ve belediyecilikte belediye başkanlarının önemini anlattı. Belediye başkanlarının adeta bir orkestra şefi gibi hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Özhaseki, iyi yönetilen belediyelerin, başkanları ile birlikte büyüyüp geliştiğini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki dersin son bölümünde, çeşitli konularda katılımcıların sorularını cevapladı.

 

ZİYARETLERDE BULUNDU

Özhaseki ders öncesi AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir’i de ziyaret etti. Parti yönetiminden Yasemin Zengin Kayalı karşılama sırasında Özhaseki’ye çiçek verdi. Bir süre İl Başkanı Mehmet Demir ve parti yöneticileri ile sohbet eden Özhaseki, daha sonra derse geçti. Burada Mehmet Demir kısa bir konuşma yaptı ve Özhaseki’ye derse geldiği için teşekkür etti. Siyaset Akademisi Koordinatörü Regaip Kurtuğlu’da Özhaseki ile ilgili bir sunum ve tanıtım yaptı. Esprili bir giriş yapan Kurtoğlu’na teşekkür eden Özhaseki kişisel gelişim konusunda bilgiler aktardı. Siyaset akademisine 120 kişi müracaat etti. 2012 Ocak ayına kadar sürecek olan akademide Cumartesi ve Pazar günleri birer saat dersler olacak.

 

KAYSERİ’Yİ ANLATTI

Daha sonra AK Parti İl Binası Konferans Salonu`nda düzenlenen programa katılan Özhaseki, burada, "Belediyecilik uygulamalarının yanı sıra belediye başkanlarında bulunması gereken özellikler nelerdir" içerikli bir konuşma yaptı. Yerel yöneticilerin zamana ve çağın gereklerine ayak uydurmak zorunda olduğunu vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti: "Kayseri`de yaz geldiğinde bağa göçme kültürü vardır. Benim çocukluğumda da at arabalarıyla göçülürdü. Yani kısacası 15. yüz yıldaki teknoloji kullanılırdı. Oysa bugün bu hayat tarzının çok değiştiğini teknolojinin takip edilemeyecek hızda değiştiğini görüyoruz.

 

YÖNETMEYİ BİLSİN YETER

Tabi değişim sadece teknolojide değil her alanda değişim var. Bu değişimlere karşı yerel yöneticiler yani belediye başkanları olarak eğer değişimi zamanında algılarsanız, ayakta kalabilirsiniz. Eğer bu değişimi doğru algılayamazsanız ayakta kalmanız zor oluyor. Mesela ticarette de bir değişim var. O değişimden siz nasibinizi almazsanız, gerilersiniz, yok olursunuz. Kısacası bir belediye başkanı belediyenin içerisinde her şeyi bilecek diye bir şey yok. Her şeyden anlayacak diye de bir şey yok. Belediye başkanı, adeta bir orkestra şefi gibi hareket etmesi gerekir. Sadece yönetmeyi bilsin yeter."



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı