Anahtar Kelimeler:

Kurtuldular!...

Kurtuldular!...

Keskin ‘de yaklaşık 12 yıldır hizmet veren Karıştıran Parkı'ndaki hayvanlar, Ankara Atatürk Orman Çiftliği'ne belediye meclis kararıyla hibe edildi.

İlgi Gösterilemiyordu

2000 yılında dönemin Keskin Belediye Başkanı Bülent Altınışık tarafından dizayn edilen Karıştıran Çiftliğine, dönemin Bayındırlık Bakanı Koray Aydın’ın adı verilmiş Kültür Park’a dönüştürülen çiftliğin bünyesinde Deve, Ayı, Kartal, Ceylan, Deve Kuşu gibi yöremizde pek sık rastlanmayan mini bir hayvanat bahçesi oluşturulmuştu. Ancak, son iki yıldır parktaki hayvanların bakımı belediye için problem teşkil etmeye başladı. Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, hayvanlara yeteri kadar ilgi gösteremediklerinden yakınmıştı.

Aoç’ne Verildi

Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı “Kültür Parkta bulunan yaşlı ayı Bursa Karacabey’deki bakım evinde tedavisine başlandığı sırada öldü. Bana gelen bilgiler bu şekilde. Biz ekim ayındaki meclis toplantımızda karar aldık. Bu hayvanat bahçesinin hibe yoluyla hiçbir ücret alınmadan bedava Atatürk Orman Çiftliğine verilmesi hususunda. Bu karar meclisimizden çıktı. Bizlerde çalışma başlattık ve Atatürk Orman Çiftliği’nden veteriner hekimlerinin de bulunduğu kişiler gelerek hayvanlarımızı teslim aldılar. Tüm hayvanları yetkililere tutanaklarla ve resimleyerek teslim ettik” sözlerinde bulundu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli