Anahtar Kelimeler:

Beş Bin Kişilik Fabrika Hayal Oldu

Beş Bin Kişilik Fabrika Hayal Oldu

Nisan ayında yaptığımız büyük hayal adlı haberimiz gerçek oldu. Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya ve AKP Eski İlçe Başkanı Kudret Altınok’un girişimleriyle Türkiye’nin dev holdingleri arasında bulunan Yıldızlar Holdingin Çerikli’de kurmak istediği maden rafinerisi hayal oldu. Bölge halkını umutlandıran bu yatırımın hayal ürünü olması Çerikli halkını derinden yaraladı. Tavaözü köyünde bulunan 4319500 m2 yerin ne olacağı ise merak konusu. İddialara göre bu arazinin tam ortasından Konya yolu geçiyor. Buranın getirim sağlamak amacıyla hayali bir yatırım olduğu iddia ediliyor.

Çerikli’ye büyük katkıları olması ve Çerikli halkına iş istihdamı sağlaması beklenen fabrika şantiyesi yerinden kaldırıldı.

Görüşlerini aldığımız Çerikli vatandaşları ”Çerikli için büyük bir yatırımdı. Buradaki gençlerimize iş imkânı doğacaktı Ama yetkililerin bu tutarsız davranışı Çerikli’yi olumsuz etkiledi ve iş olanağını kısıtladılar” diye konuştular. 

Çerikli’ye umut kapısı olarak görülen fabrika, arazinin içinden geçen Konya yolunu ranta çevrilmek için fabrikanın bulunduğu şantiyenin kaldırılmasına karar verilmesi Çerikli’yi derinden yaralamış gibi gözükürken, yetkililerin nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu.                                                                                                                                               



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli