Anahtar Kelimeler:

MİTİNGLİ GÜN

MİTİNGLİ GÜN

Kırıkkale`de, Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan yaklaşık 5 bin öğrenci hep bir ağızdan teröre lanet yağdırdı.

Yetişkinlerin uzaktan izlediği eylemde öğrenciler Zafer Caddesi`ni trafiğe kapatarak yürüyüş düzenledi.

 Emniyet güçlerinin aldığı güvenlik tedbirleri eşliğinde dev Türk Bayrakları açarak yürüyen öğrencilere bazı esnaflar da alkış tutarak ve iş yerlerine bayrak asarak destek verdi. Cumhuriyet Meydanı`ndan başlayan yürüyüş, Hüseyin Kahya Parkı ve Bankalar Caddesi üzerinde devam ederek yine Cumhuriyet Meydanında olaysız bir şekilde son buldu. Bu arada öğrencilerin geçişi sırasında şehit aileleri derneği önünde bulunan bazı şehit yakınları öğrencilerin duyarlılıkları karşısında gözyaşlarını tutamadı. Milletvekillerine tepki gösteren bir şehit annesi, "Şehit olan kendi çocukları değil, mecliste yiyip içip oturuyorlar, ben şehit annesiyim. Yazık yavrularımıza, kendi çocuklarını göndersinler. Para ile askerlik yaptırıyorlar. Yeter artık dayanamıyoruz. Başka şehit istemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Kahrolsun PKK, Şehidim hakkını helal et bize, Apo`nun itleri yıldırmaz bizleri, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ne mutlu Türküm diyene, Mecliste PKK istemiyoruz" gibi sloganlar atarak Zafer Caddesi`ne yürüyüş düzenlediler.

Öğle saatlerinde organize olan ilk ve orta öğretim öğrencileri, guruplar halince Cumhuriyet Meydanı`nda toplandı. Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan öğrenci topluluğu burada saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı`nı okudu. Hep bir ağızdan teröre lanet okuyan binlerce öğrenÖğle saatlerinde organize olan ilk ve orta öğretim öğrencileri, guruplar halince Cumhuriyet Meydanı`nda toplandı. Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan öğrenci topluluğu burada saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı`nı okudu. Hep bir ağızdan teröre lanet okuyan binlerce öğrenci, "Kahrolsun PKK, Şehidim hakkını helal et bize, Apo`nun itleri yıldırmaz bizleri, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ne mutlu Türküm diyene, Mecliste PKK istemiyoruz" gibi sloganlar atarak Zafer Caddesi`ne yürüyüş düzenlediler.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli