Anahtar Kelimeler:

Besicilere Gebe Düve Dağıtıldı…

Besicilere Gebe Düve Dağıtıldı…

Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Gelir Getirici Hayvancılık Projesi kapsamında 3 aileye 3`er adet montofon cinsi gebe düve verildi.

Karacaali köyünde yapılan dağıtım törenine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Jandarma Komutanı Ünal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve vatandaşlar katıldı. Devlet olarak her zaman ihtiyaç sahibi insanların yanında olduklarını vurgulayan Vali Hakan Yusuf Güner, ihtiyaç sahibi insanların derdiyle dertlenmek ve aynı sofra etrafında buluşmaya önem verdiğini söyledi. İhtiyaç sahibi ailelere yardımların SYDV tarafından yapıldığını açıklayan Vali Güner, "Bizler halka dönük yardımları SYDV marifetiyle yürütmekteyiz. Vakıf hizmetleri yeni hizmet binasında çalışmalarına devam etmektedir." dedi.

Vali Güner, hayvancılık projeleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Bu zamana kadar 57 aileye 170 adet büyükbaş ve 192 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı. Bu ailelere verilen yem ve hayvan sigortası giderleri ile birlikte toplam 1 milyon 300 bin TL masraf yapıldı. Bugün de Karacaali köyümüzde yaşayan 3 ailemize 3 adet olmak üzere toplamda 9 adet montofon cinsi gebe düve teslimi yapıldı. Bunların maliyeti toplam 62 bin lirayı buldu."



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu