Anahtar Kelimeler:

Şehit Yakınları Tiyatroda Gözyaşlarını Tutamadı

Şehit Yakınları Tiyatroda Gözyaşlarını Tutamadı

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından organize edilen `Şehitler Ölmez adlı tiyatro Oyunu öncesinde Kırıkkaleli şehit ve gazilerinin resimlerinin slayt gösterimi yapıldı. Gösterim sırasında salonda bulunan şehit yakınları göz yaşlarını tutamadı.

Oyundan önce bir konuşma yapan Dernek Başkanı Rıfat Öcal idam cezasının yeniden getirilmesi gerektiğini savunurken, `Şehit Aileleri ve Gaziler olarak artık terör belasının bitmesini talep etmekte bu konuda kan davası gütmekteyiz. Tek istediğimiz adaletin yerini bulmasıdır. Terörle mücadele Kanuna İdam cezasının tekrar getirilmelidir, infazlar başta elebaşı olmaz üzere derhal yerine getirilmelidir. Siyasallaşan terörün uzantılarının elleri eli kanlı terör örgütünden hiçbir farkı yoktur. Bunlara karşı etkin bir şekilde cezaların uygulanması etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Zaman ve mekan tanımadan teröristler inlerinde imha edilmelidir. Terörün baskısı altında olan vatandaşlarımıza karşı Devlet şefkat ve gücünü göstererek masum vatandaşlarımız terör örgütünün boyunduruğundan kurtarılmalıdır. Devletin bütün organları teröre karşı etkin mücadele metotları uygulamalıdır. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, acılı ailelerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Kahraman Gazi arkadaşlarıma da hayat boyu sağlıklı bir yaşam diliyorum. Bu vesile ile eli kanlı terör örgütünü, açıktan ya da dolaylı destek verenleri bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyorum" dedi.

Büyük Doğu tiyatro grubunun sunduğu `Şehitler Ölmez" adlı iki perdelik tiyatro Oyunun da salonda bulunan şehit yakınları zaman zaman sanatçıları alkışlarken göz yaşlarını tutamadılar.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli