Anahtar Kelimeler:

448 Aileye Sosyal Konut Dağıtıldı

448 Aileye Sosyal Konut Dağıtıldı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önce kura çekimi sonucunda Kırıkkale`ye bağlı Yahşihan ilçesinin Hacı bey TOKİ de yaptırılan 448 adet 1+1 sosyal konutların anahtar teslimi yapıldı.

Hacı bey TOKİ de düzenlenen törene Vali yardımcısı Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Sağlık Müdürü Dr. BediaTürk yılmaz, Tarım Müdürü Ekrem Şener, Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Kılıç, kalabalık bir konut sahibi katıldılar.

Yapımı tamamlanan 1+1 sosyal konutların gezilmesinden sonra Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz `Daha önceden 448 vatandaşımıza kura çekmiştik. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü ve TOKİ İdaresi Başkanlığının ortaklaşa protokolü gerçekleştirdiği Başbakanımızın 2009 yılındaki talimatları ile fakir ve muhtaç durumda olan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kanunu kapsamında olan ailelere konut yapımı ile ilgili 1+1 sosyal konutların anahtarlarını teslim ediyoruz.

TOKİ yetkilileri vatandaşlarımıza 5 gün boyunca 448 adet vatandaşlarımıza tek tek anahtarlarını vereceğiz. Vatandaşlarımızın bu mutlu gününde olmak istedik. Vatandaşlarımız 15 Kasım tarihine kadar evlerine oturmuş olacaklardır. Fakir ve muhtaç ailelere hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi bu konutlar ücretsiz değil 100 TL taksit ve 270 ay vade ile kira öder gibi, dolayısıyla vatandaşlarımız kendi evleri gibi sıcak bir yuva kavuşmuş oldular. Bu evlerde 45 de özürlü vatandaşın evi var dedi. Vali yardımcısı ve TOKİ yöneticileri sosyal konutların anahtarlarının dağıtımını yaptılar.

Bu arada anahtarı alan fakir ve muhtaç ailelerde bundan böyle 1+1 olarak bir evleri olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek `Allah devletimizden ve başbakanımızdan razı olsun. Bizim de artık bir sıcak evimiz var. Bize güzel imkanı sunanlara teşekkür ederiz, Benim kümes gibi bir evim olsun isterdim. Ona da kavuştu. Bizim de bir sıcak bir yuvamız var. Çok mutlu olduk. Anahtarımızı alacağız ve Allah ağız tadı ile oturmak nasip etsin dediler.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu