Anahtar Kelimeler:

Engellilerin En Mutlu Günü

Engellilerin En Mutlu Günü

Almanya`da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİP) Halle Westfalen Ayasofya Camii Derneği ve Kırıkkale Belediyesi`nin işbirliğinde, engellilere akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törende yapılan protokol konuşmalarının ardından engellilere yönelik arkaçların dağıtımına geçildi. Aldıkları raporla belediyeye başvuruda bulunan 108 engelliye tekerlekli sandalye, akülü araç, engelli yemek masası, yürüteç ve işitme cihazı gibi medikal malzemeler dağıtıldı. Dağıtım töreninde Kırıkkale Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, kurum müdürleri, özürlü dernekleri, başkanları ve engelli vatandaşlar hazır bulundu. Engellilere yönelik yardım kampanyasında emeği geçenlere günü anısına şilt takdim edildi.

Akülü Aracım Var, Sıra Evlenmeye Geldi

Tekerlekli sandalye ve akülü araçlarını alarak meydanda tur atan engelliler, bu sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Akülü aracına kavuşan yürüme engelli Mustafa Başaran, evlenmek isteğini belirterek, "Bugünleri bize gösterenlerden Allah razı olsun. Kendimi kuşlar kadar özgür hissediyorum. Artık arabam da var. Şimdi sıra evlenmeye geldi. Emekliliğim de var. Gül gibi geçiniriz. Artık evlendirsinler beni" dedi.

Törende, engellilere 5 akülü araç, 58 tekerlikli sandalye, 18 yürüteç, 14 kol değneği ve 13 tuvalet koltuğu dağıtıldı.

Almanya Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dursun Karabel, bugüne kadar Türkiye`de 30 TIR dolusu ve 300 bin lira değerindeki engelli malzemesi bağışı yaptıklarını belirtirken, yardımların devam edeceğini söyledi. karabel, "Arkadaşlarımız bizi arayarak Kırıkkale`ye de bağış yapmamızı söyledi. Bizler de hiç tereddüt etmeden bir TIR dolusu engelli aracıyla geldik" dedi.

Ayasofya Camii Derneği Başkanı Mustafa Şahin öz ise Almanya`da ikamet ettiklerini belirtirken, "Kalbimiz her zaman burada. `Sende katıl, senin de bir Araban olsun` kampanyası doğrultusunda engellilerimizin gözü kulağı olmak için yola çıktık. Memleketimizin her köşesi bizimdir. Bir nebze de olsun sizlere yardımcı olabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ise bu projeye destek veren, Almanya`dan bu etkinliği gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Kırıkkale Engelliler ve Dostları Derneği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından emeği geçenlere plaket verildi. Program sonunda engellilere ihtiyaçları dağıtılarak günün anısına fotoğraf çektirildi. Dernek yöneticileri daha sonra Kırıkkale`nin Bahşili İlçesi`nde de 8 engelli aracı dağıttı.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu