Anahtar Kelimeler:

Gaziler Günü Programı

Gaziler Günü Programı

Kırıkkale`de Gaziler Günü Vali Hakan Yusuf Güner`in de katıldığı törenle kutlandı.

Geniş Katılım Oldu

Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından, Atatürk Anıtı`na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Belediye Başkan yardımcısı Ali Danış, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Bayrakcıoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, il müdürleri ve şehit yakınları katıldı.

Fedakar Askerler

Törende konuşan Albay Muzaffer Bobiy, gaziliğin önemini ve Mustafa Kemal Atatürk`ün Gazilik madalyasını nasıl aldığını anlatan Bobiy, "Bu millet gazilere minnettardır. Yüreği temiz bu mehmetçikler seve seve şehit olur canlarını verir. Vatanımızın birliğini ve bölünmez bütünlüğünü sağlamak amacıyla gazilerimiz fedakarca savaşmış ve gazi olmuşlardır. Şehit ve gazilerimizin millet olarak kıymetini biliyor onların bizim için değerli olduklarını buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.  Cumhuriyet Meydanı`ndaki törenden sonra protokol üyeleri ve şehit yakınları Kırıkkale Şehitler Mezarlığı`nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında bir şehit annesi fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Yemekte Buluştular

Ardından Şehit derneklerini ziyaret eden Vali Güner ve beraberindekiler daha sonra Kırıkkale Polis Evi`ne geçerek burada TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal`ın da katıldığı gazi ve şehit aileleriyle birlikte bir öğle yemeği yedi.  Yemekte bir konuşma yapan Vali Güner, "Bizler devlet olarak aziz bayrağımızın gölgesinde siz şehit ve gazi anne-babalarına hizmetle görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Sizler de devletimizin gölgesinde şehit ve gazi anne babaları olarak devletimizin himayesi altında huzur ve güven içinde yaşayacaksınız" dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli