Anahtar Kelimeler:

GENÇLER HAREKETE GEÇTİ

GENÇLER HAREKETE GEÇTİ

MKE’nin geçen yıl açtığı sınavda olduğu gibi bu yıl açtığı sınava da Kırıkkale’de ikamet şartı olmasına rağmen, burada ikamet etmeyen ancak burada ikamet ediyormuş gibi belge hazırlayanların durumu şikayet konusu oldu

 

Basın açıklama yaptılar

Pazartesi günü Nüfus Müdürlüğünde Kırıkkale’de ikamet etmedikleri halde ikametgah belgesi çıkarmaya çalışanları gören Kırıkkaleli iki genç, bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan gençler, Valilik ve MKE’yi bu gelişme konusunda uyardı. Orhan Uçakan ve Mehmet Erkılıç, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa teslim etti ve Kırıkkale’de ikamet etmeyenlerin bazı muhtarları ayarladıklarını ve evrakta sahtecilik yaptıklarını öne sürdü.

SUÇ DİLEKÇESİ VERİLDİ

Açıklamada bulunan gençler, “MKE. Kurumu Kırıkkale Fabrikalarında istihdam edilmek üzere değişik meslek gruplarından işçi alımı için İşi Kur sitesinde ilan yapılmıştır. Yıllardan beri MKE. İsmi ile anılan Kırıkkale emekli kenti olması, bunun dışında işsizlik oranının yüksek bulunmasından dolayı yalnızca Kırıkkale’de oturan ve işsiz olan Kırıkkale halkına yönelik istihdam amaçlı bu ilan nedeni ile MKE Kurumu istihdam edeceği meslek gurubundaki kişilerin işe alınmasında şart olarak Kırıkkaleli olması Kırıkkale`de ikamet etmesi şartını koymuştur.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Hal böyle iken 06.09 2011 tarihinde ilan edilen bu işçi alımı nedeni ile yapmış olduğumuz araştırmada ve listede Kırıkkale ile ilgisi olmayan Kırıkkale`de ikamet etmeyen ve bu şartlara haiz olmayan kişilerin sahte olarak ikametgah ilmühaberi düzenletmek, ikametgahları ve Mernis adresleri Kırıkkale il dışında olmasına, rağmen anlaşmış olduğu bazı muhtarlar marifeti ile ikametgah senedi çıkartmak sureti ile nüfusa dayalı adres sistemini Kırıkkale`de göstererek kayıt yapmışlar ve bu şekilde müracaat etmişlerdir.

EVRAKTA SAHTECİLİK İDDİASI

30.10.2010 tarihindeki bir başka işçi alımı sırasında da aynı usulsüz işlemlerin yapıldığı Kırıkkale il emniyet müdürlüğü tarafından tespit edilerek haklarında yasal işlem

Yapılmıştır. Bu defa aynı usulsüzlük ve yasa dışı işlemler, sahte ikametgah senedi düzenlemek, memura yalan beyanda bulunmak ve hatta resmi evrakta sahtecilik yapmak sureti ile gerçekleştirilmiş olup MKE Kurumu Kırıkkale Fabrikalarına müracaat eden ve Kırıkkale ilinde oturmadığı halde sahtecilik yapan kişilerin bildirdikleri adreste oturup oturmadıklarının tespit edilerek ilgililer hakkında memura karşı yalan beyanda bulunmak, ilgili muhtar hakkında sahte ikametgah düzenlemek ve yine ilgili kişi hakkında da resmi evrakta sahtecilik suçundan dolayı tahkikat yapılarak kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını saygılarımızla arz ederiz” dediler.

NÜFUS YİNE KALABALIKTI

Gençler, özellikle Valilik ve MKE’yi bu konuda uyarırken, gerekenin yapılmasını istediler. Gençler sabah saatlerinde dilekçelerini savcılığa teslim ederken, dün yine Nüfus Müdürlüğü kalabalıktı ve yine Kırıkkaleli olmayan bir çok kişinin evrak hazırlamaya çalıştığı gözlendi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli