Anahtar Kelimeler:

Etkinlik Yapıldı

Etkinlik Yapıldı

Kırıkkale`nin Keskin İlçesi`nde `Kralların Ressamı` olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı`yı anma etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlik Programı

Kırıkkale`nin Keskin İlçesi`nde `Kralların Ressamı` olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı`yı anma etkinlikleri düzenlendi. Bu yıl beşincisi düzenlenen Rahmi Pehlivanlı Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında çeşitli şehirlerinden gelen 25 sanatçının katılımı ile yapıldı. Pehlivanlı`nın doğup büyüdüğü tarihi evin önünde başlayan anma etkinliklerinde Keskin Ustalar Topluluğu`nun gösterisiyle başladı.

Geniş Katılım

Rahmi Pehlivanlı`nın evi önünde düzenlenen anma törenine Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yener Ekinci, Emniyet Müdürü Kazım Kaman, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Türkiye`nin dört bir yanından gelen ressamlar ve kalabalık bir davetli katıldı. Pehlivanlı`nın anma gününde konuşan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Pehlivanlı`ya ait olan evin restorasyon çalışılmalarının başlaması için Kültür Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, "İnşallah en kısa sürede çalışmalar başlayacak. Sanata ve sanatçılara sahip çıkılmalı" dedi.

Plaket Verildi

Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise Rahmi Pehlivanlı`nın evinin mülkiyet çalışmalarının tamamlandığını belirtirken, bu kapsamda 5 gün süreyle resim, heykel ve müzik alanında çeşitli sanatsal etkinlik düzenleneceğini belirtti. Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü Başkanı Nazmi Çaykara da ünlü ressamın 19`uncu ölüm yıldönümünde bir kere daha andıklarını söyledi. Anma günü etkinliği kapsamında resim sergisinin açılışı yapılırkern, katkılarından dolayı Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü tarafından iş adamı Recep Uzeli ile Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak`a plaket verildi.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu