Anahtar Kelimeler:

Tarım İl Müdürlüğü Çalışması

Tarım İl Müdürlüğü Çalışması

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü il genelinde gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kurum tarafından bu konuda açıklama yapıldı ve bilgi verildi

Denetim Açıklaması

Tarım İl Müdürlüğünden denetimler konusunda şu açıklama yapıldı: “Ramazan ayı münasebetiyle günlerin sıcak geçmesi ve artan şikayetler üzerine çalışmalarımız üretim, tüketim ve satış yerlerinde titizlikle ve artarak sürdürülmektedir. Burada vatandaşlarımız tüketicilere de önemli görevler düşmektedir, örneğin ürün satın alacakları zaman mutlaka ambalajlı olmasına dikkat etmeliler.

Bilgi Verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izninin olup olmadığını son tüketim tarihine saklama şartlarına özellikle et ve süt ürünlerinde saklama sıcaklıklarına çok dikkat edilmelidir, özellikle market alışverişlerinde en son ürün olarak (ürünün uygun sıcaklığını muhafazası açısından) et ve süt ürünlerinin tercih edilmesi ürünün bozulmaması açısından büyük önem arz etmektedir.

Vatandaşlara Uyarı

Ürünler satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken bu soğuk zincirin bozulmamasına azami özen gösterilmelidir. Et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı hazır kıyma alınmamalı kıyma etten çektirilip o şekilde alınmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanım tarihi olmayan, tavuk ürünleri kesinlikle satın alınmamalıdır. Sokak ortasında açıkta satılan ve üretim izni olmayan, tatlı ve benzeri ürünler alınmamalı.

Haber Verin

Denetçi, tüketici, üretici el ele verip ramazan fırsatçılarına karşı azami dikkat ve özen içinde olunmalıdır. Tüketicilerimiz gördüğü olumsuzluğu adres belirterek 7 gün 24 saat ALO GIDA 174 hattına bildirerek denetime gerekli katkıyı sağlamalıdır. Çünkü en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Gıda ürünü satın alınırken sağlıklı ve iyi korunmuş ürünler alarak sağlığını ve ekonomisini de korumuş olacaktır.”



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu