Anahtar Kelimeler:

Mesut Yılmaz'a Suçlama

Mesut Yılmaz

Faili meçhul cinayetler arasında yer alan eski ANAP Keskin İlçe Başkanı Metin Vural`ın öldürülmesi ile ilgili olarak kardeşi Taci Vural, çarpıcı iddialarda bulundu.

Ağabeyinin Açıklaması

Faili meçhul cinayetler arasında yer alan eski ANAP Keskin İlçe Başkanı Metin Vural`ın öldürülmesi ile ilgili olarak kardeşi Taci Vural, çarpıcı iddialarda bulundu. Taci Vural, ağabeyi Metin Vural`ın öldürülme talimatını dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz`ın verdiğini iddia etti.

Çarpıcı İddia

Alpaslan Pehlivanlı ile ağabeyi Metin Vural`ın arasının çok iyi olduğunu söyleyen Taci Vural, "Ağabeyim bazı sebeplerden dolayı partiden ihraç oldu ve Alpaslan Pehlivanlı ile arası açıldı. 1994 seçimlerinde Keskin`de belediye başkanlığını Pehlivanlı`nın desteklediği aday kazandı. Ortaya Pehlivanlı, `Evinizi yıkacak, işyerlerinizi kapatacak` diye söylentiler çıktı. İddiaya göre Pehlivanlı, 14 Nisan 1994`te büyük ağabeyim Hacı Vural tarafından öldürüldü. Ağabeyim Hacı Vural, 24 yıl hapis cezası aldı. " dedi.

Olayı Anlattı

Pehlivanlı`nın cenazesine katılan dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz`ın `Bunun hesabı mutlaka sorulacak` ifadesini kullandığını öne süren Taci Vural, "Yılmaz, İbrahim Şahin`e öldürülmesi için emir verdi. İbrahim Şahin de Abdullah Çatlı`ya talimat verdi. Bunun üzerine Abdullah Çatlı da Oğuz Yorulmaz`a talimat verdi. Oğuz Yorulmaz ve Ayhan Çarkın, ağabeyimi arayarak, `devletin önemli bir işi var` dedi ve Keskin yolunda buluşmak istedi. Yanına yeğenimi alan ağabeyim buluşma noktasına gittiler.

Silah Onlarda

Burada yeğenimi araçtan indirerek, ağabeyimi `Özel Harekat Daire Başkanlığı`na götüreceğiz` diyerek aldılar. Daha sonra jandarmalar Keskin`e yakın Hasandede rampasında ağabeyimin cesedini buldular. Bizi de teşhis için götürdüler. Cesedin ağabeyim Vural, olduğunu teşhis ettik. Ağabeyim göz atına alındığında Simith Wesson 357 Magnum isimli bir silahı da vardı. O onlarda hale duruyor. " diye konuştu.

Suç Duyurusu Yapmış

Ağabey Vural`ın katillerinin bulunması için Kırıkkale Savcılığı`na daha önceden suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Vural, "Dosya şu anada Ankara Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderildi. İnşallah ağabeyimin ölümüne sebep olan Yılmaz`ın adalet karşısında hesap vereceğine inanıyorum. Bu inanç bizim dimdik ayakta durmamıza sebep oluyor. " şeklinde konuştu.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli