Anahtar Kelimeler:

Nur Camide Cuma Namazı

Nur Camide Cuma Namazı

Henüz yapımı tamamlanmayan ancak havaların iyi geçmesi nedeniyle bahçesinde namaz kılınan Nur Camii'ndeki namazlara ilgi bir hayli yüksek.

Avluyu Dolduruyorlar

Aşırı sıcaktan bunalan bir çok kişi Cuma Namazını Nur Camii’nin açık hava bölümünde kılıyor. Yapımı devam eden caminin açık alanı namazgaha çevrildi. Bu bölüm vatandaşlar tarafından tamamen dolduruluyor. Bölüm yetmediği gibi avluya doğru halı ve kilim serilerek güneş altında da namaz kılınıyor.

İnşaat Devam Ediyor

Camide inşaat çalışmaları devam ederken, bu bölüme Ramazan boyunca dokunulmayacak. Burası namazgah olarak kullanılacak. İl Müftüsü Bekir Gerek buradaki düzenleme ile bizzat kendisi ilgileniyor. Nur Camii yıkıldığı için diğer camiler Cuma Namazı’nda çok kalabalık oluyordu. Gerek’in bu çözümü ile camilerdeki yığılma da ortadan kalktı.

Kışın Da Kılınabilir

Bir çok kişi Cuma Namazını da teravih namazını da Nur Caminin namazgahında, yani açık hava kılıyor ve il müftüsüne bu fikrinden ötürü teşekkür ediyor. Kış aylarında da bu bölümün namaz için kullanılabileceği belirtildi. Açık bölümlerin kapatılması ile namazların inşaat bitene kadar burada kılınabileceği kaydedildi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu