Anahtar Kelimeler:

Cem Yaptılar…

Cem Yaptılar…

Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesinin düzenlediği, 30 Temmuz akşamı Hasandede Cem Evinde Abdal Musa anısına Birlik Cemi” yapıldı. Böyle bir çalışma Kırıkkale'de ilk kez haber oluyor…

Mesajlar Verildi

Hüseyin Güney’in yaptığı açış konuşmasıyla başlayan cem töreni Abdal Musa ve Hünkâr Hacı Bektaş Veli ile ilgili söylemlerle devam etti. Kırıkkale’de ilk kez haber olması sağlanan, görüntüleri basına dağıtılan cem töreninde Alevi vatandaşların talepleri de gündeme getirildi. Hüseyin Güney, günümüzde Alevilere baskıların devam ettiğini, 1400 yıllık Alevi geleneğini sürdürmek isted6iklerini, eşit yurttaşlık talepleri olduğunu, din dersinin zorunlu ders kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi. Ancak bu konularda bir ilerleme olmadığını belirtti.

Cem Töreni Yapıldı

Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Hüseyin Yıldırım ile genel merkez yöneticilerinden Ahmet Doksöz, önceki şube başkanlarından Erbay Haydardedeoğlu, Ali Başıbüyük ile Binay Haydardedeoğlu da cem törenine katıldılar. Eğitim Sen’in çelenk gönderdiği ve yöneticileri ile katılarak izledikleri gecede Abdal Musa Birlik Cem’ini yönetecek olan Dedelerin tanıtımı yapıldı.

İlk Kez Haber Oldu

Cem törenine gözetmen dede Güzel Erbaş katılırken, Hüseyin Yıldırım, Rıza Ulusoy, Vedat Özlük ile Haşim Demirhan da dede olarak yer aldı. Aşıklık hizmetini Halil Odabaşı yaptı. Kurbanlar kesildi, helallik istendi, rızalıklar alınarak tören başlatıldı. Törene gençlerin ve ilk kez katılanların çoğunlukta olduğu gözlendi. Akşam saat 20:00’de başlayan tören gece saat 24:00’te sona erdi. Törenin sonunda lokma dağıtıldı. Ve ilk kez bir tören konusunda açıklama yapıldı, bilgi verildi ve haber yaptırıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli