Anahtar Kelimeler:

Cennet Dede Diyorlar

Cennet Dede Diyorlar

Kırıkkale`nin en eski lokantacı esnaflarından olan Niyazi Dalbudak, her Ramazan ayında hayırsever iş adamlarından ve esnafların destekleri ile günde 1000 kişiye iftar yemeği veriyor.

Hayırsever Vatandaş

Kırıkkale`nin en eski lokantacılarından olman 87 yaşındaki Niyazi Dalbudak (Cennet Dede) `13 yıldır fakirleri iftar yemeği vermekten zevk duyuyorum. Kırıkkale`de bulunan hayırsever esnafların ve vatandaşların destekleri ile muhtaç ve kimsesizlere yardım etmeleri ile günlük olarak 6 çeşit yemek yaparak dağıtıyorum. Ben elimden gelen yardımı esirgemiyorum. Allah rızası için yapıyorum. Beni seviyorlar ve bana "Cennet Dede" adı verdiler. Bunde onları çok seviyorum. Allah destek verenlerden de vermeyenlerden de razı olsun. Ramazan ayının yanı sıra bazı vatandaşlar geliyorlar, kimini sünnet, kiminin de düğünlerini yapıyorum" dedi.

İftarları Başladı

Gürler mahallesinde cadde kenarında bulunan kiralık bir dükkanda tuttuğu aşçılar tarafından hazırlanan yemekler vatandaşların kuyruk olması ile yemekleri verilirken yemek öncesi ve sonrası Niyazi Dalbudak (Cennet Dede) öğleden sonra evlerinden gelenlere yemek dağıtımı yaparken iftar vakti de muhtaç ailelerin yemekleri dağıttıktan sonra dua ile yemeğe başlamalarını sağlıyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu