Anahtar Kelimeler:

Kü'ye Yeni Bir Bölüm

Kü

Kırıkkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde Arapça Mütercim-Tercümanlık Ana Bilim Dalı açıldı.

Yeni Bir Bölüm

Lisans düzeyinde eğitim verecek olan Arapça Mütercim-Tercümanlık Ana Bilim Dalı, yurt dışı tecrübesi olan öğretim üyelerinden oluşan güçlü kadrosuyla 2011-2012 Eğitim-öğretim yılında öğrencilerini bekliyor. Ortadoğu ülkeleriyle siyasi, ticari, kültürel alanlarda artan ilişkilerimizin Arapça tercüman ihtiyacını artırdığını belirten, Ana Bilim Dalı başkanı Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu: “Arapça konuşan ülkelerle siyasî, ticari, kültürel ve bilimsel alanlarda ilişkilerimiz oldukça iyi bir düzeydedir.

Bilgi Verildi

Bu ilişkilerin daha sağlıklı sürdürülmesi ve geleceğe taşınmasında rol alacak donanımlı tercümanların gerekliliği göz ardı edilemez bir ihtiyaçtır. Biz de bu ihtiyacı karşılamak üzere bu bölümü kurduk ve Orta Doğuda benim de söyleyecek sözüm olsun diyen ve vizyon sahibi gençleri bekliyoruz.

Çeviri Öğretilecek

Eğitimimiz normal ve ikinci öğretim olarak devam edecek olup hazırladığımız programla öğrencilerimizin turizm, uluslar arası ilişkiler ve basın gibi pek çok alanda temel bilgiyle donatılmaları ve bu alanlarda yazılı ve sözlü çeviri sağlayacak düzeyde mezun olmaları hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin üniversitemizdeki pek çok bölümde çift anadal ve yan dal yapmaları da sağlanacaktır.” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu