Anahtar Kelimeler:

Alışveriş Canlılığı

Alışveriş Canlılığı

Kırıkkale'de Ramazan öncesi küçük ve büyük çaplı marketler reyonlarını zenginleştirdi. Hafta sonu marketlerde Ramazan alışverişi yapıldığı gözlendi.

Marketlere İlgi Yüksekti

Ramazan ayının yıllar geçtikçe en uzun sıcak yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle iftar ve sahurda yenilen yemeklerin de kalite ve beslenme kriterleri mevsime göre değişiklik gösteriyor. Sıcak yaz aylarında oruçluların gün boyu daha rahat etmelerine yönelik hekimler ve beslenme uzmanları da zaman zaman çeşitli uyarılarda bulunuyor. Daha şimdiden hem beslenmeye yönelik hem de Ramazan`da fiyatların pahalı olma endişesini taşıyan Kırıkkale halkı da evlerinin en yakınında bulanan küçük ve büyük çaplı marketlere akın etmeye başladı.

Ramazan Alışverişi

Yapılan alışverişlerle marketlerin kasalarında zaman zaman kuyruklar oluştu. Temel gıda maddeleri olan un, yağ, şeker, kahvaltılık çeşitleri, pirinç, fasulye, nohut, mercimek, et ve et ürünleriyle tatlı çeşitlerine yönelen tüketiciler, normal ihtiyaçların dışına çıkarak Ramazan`a özel giderlerin daha fazla olduğunu dile getirdi. Ramazanda yapılan gıda yardımlarına yönelik olarak marketler, daha şimdiden Ramazan paketlerini hazırladılar bile. Paketlere ait reyonları hazır halde gören vatandaşlar, fiyatları da kontrol ederek yoksul ve ihtiyaç sahibi kimselere yapacakları gıda yardımı paketlerini yakından inceledi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı