Anahtar Kelimeler:

AB Çalışmaları

AB Çalışmaları

İlimiz AB'ye hazırlanıyor programı çerçevesinde düzenlenen ‘AB yolunda Kırıkkale' projesi kapsamında kültür merkezinde bir program düzenlendi. Düzenlenen programda projenin ayrıntılarından bahsedilerek, geniş bilgi verildi.

Toplantı Yapıldı

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Vali Hakan Yusuf Güner’in eşi Berrin Güner, ilçe kaymakamları, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar’ın yanı sıra bürokratlar katıldı. Düzenlenen törende açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz yaptı. Yorulmaz, yaptığı açıklamada AB ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsederek, Kırıkkale’nin 79 il arasından yapılan seçmelerde ilk olarak 69 il arasına girdiğini daha sonra ise 25 proje arasında Kırıkkale projesinin de kabul edildiğini kaydetti.

Bilgi Verildi

Protokol konuşmalarının ardından projenin tanımı ile ilgili geniş bilgi verildi. ‘AB, yargı, temel haklar ve Kırıkkale’ adı altında gerçekleştirilen programda Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak bazı açıklamalar yaptı. Erkoçak proje ile ilgili detaylı açıklamalar yaparak, katılımcıları bilgilendirdi. Erkoçak’ın ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Uygulama Başkanlığı Koordinatörü İlksen Yıldız açıklamalar yaptı. Program çeşitli ikramların ardından son buldu. Haber Merkezi



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli