Anahtar Kelimeler:

Sıcak Hasta Eder!

Sıcak Hasta Eder!

Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, son günlerde artan sıcaklıkların birçok hastalığa davetiye çıkarttığı belirtildi.

Önemli Bir Uyarı

Açıklamada, sıcak havalarda özellikle kalp-damar, astım, KOAH, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların, yaşlıların ve hamilelerin, özürlülerin daha fazla dikkatli olmaları ve sıcak hava ile beraber nemin de oluşturduğu olumsuz etkilerden kaçınmaları istendi. Acil durumlar olmadığı müddetçe 10. 00 ile 16. 00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

Çok Dikkatli Olun

"Sıcak ve nemli havalarda kalp hastaları çok dikkatli olmalı. Aşırı sıcak ve nemli havanın özellikle kalp damar hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği olan hastalar için artmış bir risk oluşturduğu unutulmamalıdır. Kalp yetersizliği bulunan hastalarda kan akımının ağırlıklı olarak cilde yönlenmesi, hayati organlara olan kan akımının azalmasına yol açabilir. Hipertansiyon hastalarının ilaçlarını yaza göre düzenlenmesi gerekir. Hipertansiyonu bulunan ve idrar söktürücü ilaçlar kullanan hastaların yeterli miktarda sıvı almaları çok önemlidir. Aksi takdirde ani tansiyon düşmeleri, böbrek fonksiyonlarında bozulmalar ortaya çıkabilir.

İlaç Kullanımı

Özellikle mevsim değişikliği dönemlerinde kan basıncındaki değişiklikleri daha yakından izlemekte yarar vardır. Bu nedenle, yüksek tansiyonu bulunan hastalar yaz aylarında herhangi bir sorun yaşamamak için doktorlarına danışmalıdır. Böylelikle bu hastaların ilaç kullanımları eğer hekimleri tarafından gerekli görülürse yaz dönemi için yeniden düzenlenebilir.”

  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli