Anahtar Kelimeler:

Dernek Başkanından Açıklama

Dernek Başkanından Açıklama

Diyarbakır’da meydana gelen hain saldırıya tepkiler çığ gibi sürerken, Kırıkkale’de faaliyetlerini sürdüren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Ve Dul Yetimler Derneği Başkanı Rıfat Öcal “Meydana gelen hain saldırı bizleri derinden üzmüştür. Bu tür hain saldırılar bizim birliğimizi bozmaya yetmeyecektir” diye konuştu.

Asla Almayacak

Hain saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Ve Dul Yetimler Derneği Başkanı Rıfat Öcal “Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında teröristlerle Güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışma sonrası 13 Askerimizin Şehit edilmesi ve 7 Askerisizinde çeşitli yerlerinden yaralanması Büyük Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olan Şehit Ailelerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha derinden üzmüştür. Eli kanlı bebek katili İmralı canisi ve terör örgütünün siyasi uzantılarının Barış ve Demokratikleşme adı altındaki sahte ve yalan sözleri ve Ülkemiz üzerinde oynamaya çalıştıkları çirkin emellerini bir kez daha sergilemiş, gerçek amaçlarını bir kez daha göstermişlerdir. Terörü siyasallaştırarak masum insanlarımızın kanını ellerine bulaştırmaya devam eden canilerin sözde demokratikleşme ve barış çabalarının maksadı her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Demokratik özerklik adı altında Ülkemizi bölünme sürecine sokacak olan bu hayalleri asla gerçekleştiremeyeceklerdir” ifadesini kullandı.

Can Verdiler

Öcal “Terör örgütü üyelerine her fırsatta destek verdikleri ve haklarında yargı kararları olmalarına rağmen Milletvekili seçilenleri, Yüce Meclisimizi boykot etmeleri, İmralı canisini ve terör örgütünün temsilcileri olduklarını her fırsatta beyan etmeleri, Başkentimiz Ankara ‘ dahi Meclisimizi tanımayıp kendilerine göre Diyarbakır ilinde toplanmaları ve diğer siyasilerin yalvar yakar meclise gelmelerini istemeleri, İmralı canisini Kurtarıcı olarak muhat tap almaları suç değilse o zaman; Yüce Türk Milleti vicdanı; Türkiye Cumhuriyeti Devleti için canını seve seve vererek Şehit olmuş, eşini, çocuklarını, sevdiklerini, sevenleri geride bırakmış, bizler rahat uyuyalım diye gece nöbette gözünü kırpmamış, hain bir pusuda bacağını, gözünü, kolunu ve geleceğini kaybetmiş bu yüce insanların pkk terör örgütü ile bir şahsi meselelerimi vardı da bu mücadeleyi verdiler?  O halde Şehitliklerimizde yatan vatan evlatları ile geride bıraktıkları aileleri veya biz Gaziler mi suçluyuz?” dedi.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli