Anahtar Kelimeler:

Diyarbakır`da Çatışma: 13 Şehit 6 Yaralı

Diyarbakır`da Çatışma: 13 Şehit 6 Yaralı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3`ü uzman erbaş 13 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralanan 2 askerin durumu ise ağır.

Pkk`yla Çatışma

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çatışma devam ettiği için bölgeden gelen bilgilerin sağlıklı olmadığını söyledi. Diyarbakır`ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalı ile Kulp ilçesi Tüplü köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetlerinin bir grup PKK terör örgütü mensubu ile karşılaştığını belirten Vali Mustafa Toprak, güvenlik kuvvetlerinin `Teslim ol` çağrılarına ateşle karşılık verilmesiyle çatışma başladığını söyledi.

Çatışma Sürüyor

Vali Toprak, "Bölgede çatışma devam ettiği için net bir şey söylemek mümkün değil. Çatışma sonrasında bize gelen bilgileri paylaşacağız. Çatışma öğleden sonra çıktı. Jandarma tugayı arazi taraması yapıyordu" dedi. Çatışma bölgesine sevk edilen güvenlik kuvvetlerinin teröristlerin kaçış güzergâhlarını tuttuğu ve zaman zaman sıcak temasın devam ettiği bildirildi.

Çatışma 5 teröristinde ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

Teröristlerin yangın çıkararak olay yerinden kaçmaya çalıştıkları gelen detaylar arasında.

Pkk İlk Kez Gündüz Saldırdı

PKK`nın saldırısı bir ilk olma özelliğini taşıyor. Genelde bu tarz saldırıları gece yarısı yapan PKK, ilk kez gündüz pusu kurmuş oldu.

Komutanlar Bölgeye Gidiyor

Kara Kuvvetleri Komutanı Ceylan oğlu, bölgeye gitti. Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel de bölgeye gidiyor. Komutanların ardından Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ ve İçişleri bakanı İdris Naim Şahin de bölgeye gidiyor..



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli