Anahtar Kelimeler:

KIRIKKALE'DE BİR İLK…

KIRIKKALE

Süvariler binicilik kulübü Kırıkkale'de faaliyetlerine başladı. Üye olarak binicilik kursları alınabileceği belirtilirken hafta sonları gruplar halinde tesislerin gezilebileceği belirtildi.

Su anda binicilik derslerinin sadece 6-17 yaş aralığında verilebileceğini söyleyen kulüp müdürü Hüseyin Tanır, kayıt yaptırmak isteyenlerin 542 276 61 20 numaralı telefondan bilgi alabileceklerin ide söyledi. Tanır atlar ve binicilik hakkında ise su açıklamalarda bulundu.

ATLAR VE BİNİCİLİK

Temiz hava almanın ve egzersiz yapmanın en eğlencelisi bir ata binmektir. Ata binmeyi öğrenmek zor değildir. Bunun için iyi bir binicilik okuluna gitmeye çalışın ki, bir öğretmenden ders alabilesiniz. 


Ülkemizde binicilik sporu atalarımızdan gelen bir gelenek ve belki de genlerimizde var olan bu istek, şehir hayatının keşmekeşinden kurtulmanın doğaya duyduğumuz özlemi biraz da olsa gidermenin zevkli bir yolu.

At Sevgisi, İlk Kural

Binicilik sporunu yapmak isteyenler için ilk kural atları sevmek. Attan ürken, onunla diyalog kuramayan bir insanın, bu sporu yapması neredeyse imkansız. Atınızı yavaşça vurarak okşamalı, onunla konuşmalı, zaman zaman da ona şeker vererek küçük jestler yapmalısınız.
Ona ne kadar iyi davranırsanız, o da size o kadar uyum gösterecek ve sadık kalacaktır.

İyi Bir Binici Olmak

At binmek uzaktan kolay gibi gözükse de, işin aslı öyle değil. Kişinin yeteneği, azmi ve çalışmasına göre iyi bir binici olmak 6 ay ile 5 yıl arasında süre gerektiriyor.

Kendine Özgü Giyim Stili 

Binicilerin rahat ve güvenli olarak at binmek için, öncelikle tok adı verilen bir kask takmaları gerekli. Bunun dışında, biniciler at pantolonu ve özel çizme de giymeliler.

Yaş Sınırı Yok
Binicilik sporuna başlamak için 5–6yaşları ideal, sağlığınız elverdiği sürece de at binebilir, fiziksel olarak da bacak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli