Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN KORKMAZ'DAN AÇIKLAMA

BAŞKAN KORKMAZ

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yapımı devam eden ve Kırıkkale`den geçecek olan hızlı tren ve otoban projelerinin hızla ilerlediğini belirterek, "Hızlı Tren ve Otoban Kırıkkale`nin yapısında büyük değişiklik ortaya koyacak" dedi.

 

 

TREN VE OTOBAN AÇIKLAMASI

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yapımı devam eden ve Kırıkkale`den geçecek olan hızlı tren ve otoban projelerini değerlendirdi. Yapım çalışmaları devam eden hızlı tren ve otoban projeleri hakkında belediye meclisi üyelerine bilgi veren Başkan Korkmaz, "Daha önce Irmak Kasabası`ndan geçecek hızlı tren yeni düzenlemenin ardından şimdi Hisarköy tarafından geçecek. Sekiliye kadar olan kısmında önemli bir mesafe katedildi. Kırıkkale Üniversitesinin üst kısmından geçecek hızlı Tren Karacalı köprüsü kavşağında yapılacak istasyonda yolcu indirip bindirecek. Bu istasyon iki Kilometre uzunluğunda olacak" dedi.

 

BİLGİLER VERDİ

Otoban çalışmalarının da hızla ilerlediğini belirten Başkan Korkmaz, "Hasandede, Ahılı ve Aşağı Mahmutlar bölgesinden geçecek olan otobanın şehre 3 tane bağlantısı bulunacak. Bu bağlantılarda Kırıkkale`ye özel bir durum yaşandı. Nüfusu 1 milyon olan yerlerde en fazla 2 tane giriş veriyorlar ama Kırıkkale`ye 3 tane şehir bağlantısı olacak. Bu durum Kırıkkale açısından oldukça önemli çünkü bu bağlantıların bulunduğu yerlerde yerleşim yerleri cazip hale gelecek" diye konuştu. Her iki projenin de önemine dikkat çeken Başkan Korkmaz, "İki önemli proje şehrin yapısında önemli değişiklikler oluşturacak" dedi.

 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli