Anahtar Kelimeler:

Kü Daha Da Büyüyecek

Kü Daha Da Büyüyecek

Kırıkkale Üniversitesi'nde düzenlenen törenle akademik etkinlik ödülleri verildi ve öğretim üyeliği kadrolarına atananlara cübbe giydirildi. Törende ayrıca, akademik yılın kapanışı yapıldı.

Kapanış Töreni Yapıldı

Profesör, doçent ve yardımcı doçentliğe atanan 132 öğretim üyesine protokol üyeleri cübbelerini giydirdi. Öğretim üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve belgelerinin takdiminin ardından toplu olarak fotoğraf çektirildi. Tören kokteyl ile sona erdi. Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu’nda düzenlenen törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları, idari personel ve aileler katıldı.

Büyüyecek Ve Gelişecek

Kırıkkale Üniversitesi olarak 70’in üzerinde dalda diploma verdiklerini söyleyen Rektör Yıldız, “En büyük sıkıntılarımızdan birisi de kadro idi. Ocak 2010’nda 35 profesör, 44 doçent ve 53 yardımcı doçent olmak üzere toplam 131 öğretim üyesi atandı. Öğretim üye sayısını tamamladığımız takdirde ek kontenjanlarla öğrenci alacağız.” dedi. Kırıkkale Üniversitesi’nde yeni bölümler kurduklarını belirten Yıldız, “Önümüzdeki öğretim yılında 6 bin 085 kişi üniversitemize gelecek. Ayrıca üniversitemize yabancı öğrenciler alınacak. Üniversitemize muhtelif ülkelerden yabancı öğrenciler gelecek. Üniversitemiz kıdemli bir üniversitedir. Üniversitemiz giderek büyüyecek ve gelişecektir.” diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu