Anahtar Kelimeler:

Dünür Katliamı Kurbanları Toprağa Verildi

Dünür Katliamı Kurbanları Toprağa Verildi

Gelinlerinin ailesi tarafından evleri basılarak otomatik av tüfekleriyle öldürülen 3 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kırıkkale`de, gelinlerinin ailesi tarafından evleri basılarak otomatik av tüfekleriyle öldürülen 3 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi. Baskından, evin odasına kaçarak sağ olarak kurtulan 10 yaşındaki Serkan`ın `canlı bırakmayın` diye bağırdıklarını söylediği 6 şüpheli Yozgat`ta yakalanıp, Kırıkkale`ye getirildi.

Şüphelilerin Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü`ndeki sorgusu sürerken, tepkilerini dile getiren ölenlerin yakınları, "Bu bir vahşet ve katliamdır. Bunu teröristler bile yapmaz. Adaletin cezalarını vermesini bekliyoruz" dedi. 

Yozgat`ta oturan Karaoğlu ailesi, Kırıkkale`ye gelin verdikleri kızları Çiçek`e şiddet uyguladıkları iddiasıyla Onanç ailesiyle bir hafta önce tartıştı. Bu tartışmanın ardından Çiçek Onanç, oturduğu evin önünde üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Ağır yaralanan Çiçek Onanç önce Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne, ardından Samsun Yanık Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Kızlarının yanmasından Onanç ailesini sorumlu tutan Karaoğlu ailesinden Bilal, Naciye, Satılmış ve Uğur Karaoğlu ile gelinleri Nigar Yeşilçam ve 15 yaşındaki bir çocuk, geçen cumartesi saat 01. 30 sıralarında Kırıkkale`nin Selim Özer Mahallesi`nde, Onanç ailesinin oturduğu 2483 numaralı tek katlı eve geldi. Hurda toplayarak geçimlerini sağlayan Onanç ailesinin oturdukları evin kapısını kıran Karaoğlu ailesi, evde bulunanların üzerine otomatik av tüfekleriyle ateş açtı. Vücuduna saçmalar isabet eden Arslan Onanç (50), birlikte yaşadığı imam nikahlı eşi Binnaz Özdemir (48) ile oğlu Ayhan Onanç (17) olay yerinde öldü. Evde bulunan Arslan Onaç`ın diğer oğlu Serkan Onanç (10) ise bir başka odaya kaçarak, damat Orhan Onanç ise saldırı sırasında evde olmadığı için kurtuldu. Saldırıdan kurtulan Serkan Onanç`ın emniyetteki ilk ifadesinde, evi tarayanların `Canlı bırakmayın` diye bağırdıklarını, ardından da ailesine ateş ettiklerini söylediği öne sürüldü. 

Evlerinde katledilen Onanç ailesinden 11 çocuk babası Arslan, eşi Binnaz ve oğlu Ayhan Onanç`ın cenazeleri Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastkanesi`nden alınıp, Yuva Mahallesi`nde bulunan Yıldıztepe Camii`nde öğle vakti kılınan namazın ardından Yuva Mezarlığı`nda göz yaşları arasında toprağa verildi. 

Onanç ailesinin yakınlarından Alaaddin Zenger, gelinleri Çiçek`in psikolojik sorunları olduğunu öne sürerek şöyle dedi: 

"Kendisini yakıp, daha sonra bu zavallı adamların üzerine attı. Kesinlikle yakılma olayı yok. Benzin alarak kendisini yaktı, mahalleli de buna şahit. Ölenler, benim kızımın kayınpederi ve kayınvalidesi. Cinayeti işleyenler iftira atıyorlar. Bu olay vahşet insan olan insan bunu yapar mı? Katliam yapmışlar. Bunların yaptığını teröristler bile yapmaz. Biz adalet arıyoruz ve gereken cezalarının verilmesini bekliyoruz. Bunların cezaları idam olmalıdır. " 

Öldürülen Arslan Onanç`ın kızkardeşi Melike Arzum da cenazede göz yaşı dökerken, "Resmen bunlar katliam yaptı. Bu çocuklar bu evde oturamaz, 10 çocuk yetim kaldı. Devlet yardım elini uzatarak bu çocuklara bir ev vermelidir. Bunların yaptığını teröristler dahi yapmaz" diye konuştu.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli