Anahtar Kelimeler:

MHP'de İç Hesaplaşma

MHP

12 Haziran seçimleri geride kaldıktan sonra seçimden galip çıkanlarda, oy kaybına uğrayanlarda durum değerlendirmesi yapmaya başladılar. Öncelikle MHP Genel Merkezi tarafından İl başkanları toplantısı Genel Başkan katılımıyla gerçekleşti. Divan üyelerinin açıklanmasıyla İllerine dönen İl başkanları ilk iş olarak İl ve Merkez İlçe yönetim Kurullarını topladılar.

Genel Merkezden yapılan açıklamada seçim değerlendirme Komisyonu marifetiyle; İl, ilçe ve beldelerden bir ay içinde gelecek raporlarla birlikte, ilerleyen süreçte 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçim sonuçlarının sağlıklı, detaylı ve objektif değerlendirilmesi konusunda karar verilmiştir. İlave olarak genel seçim öncesindeki siyasi faaliyetler ve teşkilatların performansı ele alınmış ve önümüzdeki dönemin muhtemel konu başlıkları ve siyasi gündem hakkında etraflıca bir değerlendirme yapıldığı ifade edilmişti.

Kırıkkale İl ve Merkez İlçe yönetim Kurulu önceki gün toplandı. MHP üzerine ülke genelinde oynanan oyunların ele alındığı toplantıda İlçe ve Belde teşkilatlarının uyum içerisinde çalışıldığına dikkati çekildi. 12 Haziran’a kadar yapmış olunan programların ilçe teşkilatları ile uyum içerisinde gerçekleştirildiğinin altı çizilen toplantıda Milletvekili çıkartılmamasının nedenleri de masaya yatırıldı.

Toplantıda; eski MHP’liyim, ülkücüyüm diyen insanlar, parti merkezimize ve yerel teşkilatlarımıza karşı; ‘bunlar yapamıyor, bunlarla seçim alınmaz’ gibi olumsuz propagandalar ile; MHP’de zemin bulmaya çalıştıkları belirtilerken, bütün bunlar, dışarıdan içimize sızmalar ile MHP’ye destek vermeyi düşünen insanların dünyasında, bir olumsuzluk oluşturmak üzere yapılan bir organize olduğu işaret edildi. Bu tezden hareketle; Kırıkkale’de MHP’de görev yapmış veya halen görevde bulunan partililerin isimleri tek tek ele alınarak seçim ile ilgili rapor düzenlenmesi de söz konusu.  

Rapor istenmesi ile gündeme gelen isimlerin başında Kırıkkale eski Belediye Başkanı MYK eski üyesi Mustafa Pekdoğan gelmekte. 2009 yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı İhsan Kayalak, 2009 Belediye Meclis üyesi adayı Rahmi Çağan, İl Genel Meclis üyesi Bahtiyar Karapolat, Keskin Belediyesi Başkan Adayı Arap Osman Baran, İl Genel eski üyesi Nazmi Aşkın, Merkez ilçe eski başkanı İlyas Eliri, 2002 Milletvekili adayı ve İl eski başkanı Köksal Tonga’a ile görüşülerek rapor tanzim edilecek .Bu isimlere yeni isimlerinde eklenmesi beklenirken, bazı isimlerinde ihraçları söz konusu. 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı