Anahtar Kelimeler:

Yangında Son Durum

Yangında Son Durum

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Moda Lifi'de çıkan yangına ilişkin açıklamada bulundu ve konuyu takip ettiğini duyurdu.

Başbakanlık’tan Açıklama

Başbakanlık, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu ve bilgiler verdi. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 18.00`de Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi`nde özel bir firmaya ait mobilya fabrikasında yangın çıktığı anımsatıldı.Yangına müdahale amacıyla Başkanlıkça, Genelkurmay Başkanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Ankara, Kırşehir, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale Valilikleri ile yapılan koordinasyon sonucu 39 yangın müdahale aracı, 6 arazöz ve 1 söndürme helikopterinin bölgeye sevk edildiği.

Bilgi Açıklaması

170 personelle çalışmaların sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, ayrıca Kızılay tarafından acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla 5 çadır, 40 battaniye, 20 yatak, 10 gıda kolisi ve 1 seyyar ikram aracının bölgeye gönderildiği belirtildi. Yapılan müdahale sonucu, yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmaları devam ettiği bildirilen açıklamada, yangın çıkan fabrikanın üçte ikisinin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Açıklamada, yangında herhangi bir can kaybı olmadığı, etkilenen 10 işçinin çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edildi.

Yerine Yenisi Yapılacak

Bu arada, yangın sonrası çalışma devam ediyor. Fabrikanın bazı yerlerinde yangının halen devam ettiği gözleniyor. Soğutma çalışması ise sürüyor. Bugünden itibaren zarar ve hasar tesbit çalışması yapılacak. Ayrıca savcılık yangının hangi sebeple başladığını araştıracak. Öte yandan Tonga ailesi yanan fabrikanın yerine yenisini yapacaklarını söyledi. Kırıkkale kamuoyu da fabrika konusunda aileye destek oluyor. Destek açıklamaları yapılıyor. Bir çok kişi yanan fabrikaya gelerek Basri Tonga’ya destek olmaya çalıştı.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli