Anahtar Kelimeler:

Kadınlar Mikro Krediyi Sevdi

Kadınlar Mikro Krediyi Sevdi

Kırıkkale Mikro Kredi Ofisi Müdürü Murat Bozkurt, mikro kredi uygulaması kapsamında 250 kadına 196 bin 300 TL kredi sağladıklarını ifade etti. Mikro krediden faydalanan kadın girişimciler ise işlerini büyütebilmek için var güçleri ile çalışıyor.

 

İş Yapıyorlar

Kırıkkale İl Özel İdaresi‘nin yaklaşık bir yıl önce hayata geçirdiği mikro kredi uygulaması, giderek yayılıyor. Kentte mikro kredi uygulaması ile kendi işini kurmak isteyen 250 kadına 700‘er TL kredi sağlandı ve birçok kadın da kredi alabilmek için müracaatta bulundu. Bir taraftan Zafer Caddesi üzerine açılan mikro kredi ofisine müracaatlar her geçen gün artarken diğer taraftan da kredi desteği alan kadınlar işlerini büyütme yolunda hızla ilerliyor.

 

Kredi İmkanı

Mikro Kredi ofisinden 700 TL kredi alarak çanta, cüzdan ve kabri imalatı yapmaya başlayan Arzu Topluışıkdağ isimli kadın girişimci işlerinin yolunda gittiğini ve işini büyütmek için var gücüyle çalıştığını söyledi. Topluışıkdağ, "Mikro kredi sayesinde kendi atölyemi kurdum. İşe ilk olarak malzeme alarak başladım. Cüzdan ve kabri gibi ürettiğim ürünleri sattım. İşlerim çok iyi, şimdi ikinci krediyi çekmek için hazırlanıyorum. Bütün girişimci kadınların mikro kredi sayesinde her işin üstesinden geleceklerine inanıyorum. Bizlere yardımcı olan tüm yetkililere ve bizlerle yakından ilgilenen Mikro Kredi Müdürü Murat Bozkurt‘a teşekkür ediyorum" dedi.

 

Bilgi Verdiler

Eşinin sigorta primini tamamlamak için mikro kredi desteğine başvurarak bakkal dükkanı açan Nurten Benzer isimli bir başka kadın girişimcisi ise Sanayi Mahallesi‘nde açtığı işyeri ile evinin geçimini ve eşinin SGK primini ödüyor. Yuva Mahallesi‘nde yaşayan Görsel Çevik isimli kadın girişimci ise aldığı mikro kredi ile tavuk besiciliği yapıyor. 20 tavuk, 1 horoz ve yem alarak işe başlayan Çevik, tavuklardan elde ettiği yumurtalarla bu sayıyı artırmayı hedefliyor.

 

İmkan Sağlanacak

Aynı mahallede mikro kredi desteğiyle işini büyüten tuhafiyeci Rukiye Ayan isimli kadın girişimci, yapılan destekle işini büyüttüğünü ve aldığı evin taksitlerini ödediğini söyledi. Mikro kredi uygulaması kapsamında Kırıkkale‘de çeşitli mahallelerde yaşayan 250 kadına 196 bin 300 TL kredi sağladıklarını ifade Mikro Kredi Ofisi Müdürü Murat Bozkurt, ilçelerde, kasabalarda ve köylerde inceleme yaparak buradaki kadın girişimcilere de mikro kredi imkanı sağlayacaklarını söyledi.

 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı