Anahtar Kelimeler:

Şiirler Okundu

Şiirler Okundu

Kırıkkale Maltepe Dersanesi`nin düzenlediği sınav öncesi moral ve motivasyon programına katılan Irak Türk Okulları'nda okuyan öğrenciler, okudukları şiirlerle büyük beğeni aldı.

Büyük Alkış Aldılar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından, Irak Türk Okulları’ndan gelen Saye Hikmet ve Sara Ahmet birbirinden güzel şiirler seslendirdi. Daha sonra 2011-2011 eğitim ve öğretim yılında YGS’de dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Mehmet Sözüer ve Öğretmen Lisesi Müdürü Kemal Erdem’e plaket verildi. Programın sonunda oyuncu Atalay Demirci, sahnede beğenilen bir gösteri sundu. Demirci, 1,5 saat boyunca tüm salondakileri güldürdü. `İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batıralım` diyen Demirci, salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı.

Türkçe Birinci Dil Olacak

Programa; Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, il milli eğitim şube müdürleri Nusret Kılıç, Sabri Gündüz, İl Müftü Yardımcısı Bilal Kara, veliler ve öğrenciler katıldı. Türk okullarının millettin gurur olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Irak`tan gelen öğrencilerin, kendileri kadar Türkçeyi güzel konuştuğunu söyledi. Okulların başarılarında emeği geçenlere teşekkür eden Danış, “İnanıyorum ki bu okullar sayesinde Türkçe dünyanın birinci dili olacaktır.” dedi. Maltepe Dershanesi Müdürü Bayram Günsili ise programı, öğrenci ve velileri sınav öncesi moral seviyelerini yüksek tutmak için düzenlediklerini ifade etti.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli