Anahtar Kelimeler:

Balışeyh Okuyor Projesi

Balışeyh Okuyor Projesi

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde "Balışeyh Okuyor" projesi kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren ilköğretim öğrencisine oturma grubu hediye edildi.

Okuma Seferberliği

Kırıkkale Valiliği tarafından il merkezi ve ilçelerinde "Türkiye Okuyor" kampanyası ile başlatılan "Kırıkkale Okuyor" projesi kapsamında, Balışeyh Kaymakamlığı tarafından Şubat ayından itibaren ilçe genelinde okuma seferberliği başlatılmıştı. Kulaksız Beldesi Kulaksız Şehit Doğan Yerlikaya İlköğretim Okulu`nda düzenlenen törende, Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir, ilçe genelinde en çok kitap okuyan Kulaksız Şehit Doğan Yerlikaya İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Melike Çetin`e oturma grubu hediye etti.

Katılım Sevindirdi

Kaymakam Tekin Erdemir, yaptığı konuşmada, Melike Çetin`in toplumda hepimizin bir çok kişinin ihmal ettiği kitap okuma alışkanlığını yeniden canlandırdığını belirterek, "Bizlere kitap okumanın, okunması gerektiğinin önemini başarı göstererek yeniden aşıladı. Kendisini yürekten kutluyorum. Öğrencimiz, en güzel arkadaş olan kitapla bütünleşmeyi öğretti bizlere. Okuduğu kitaplar sayesinde yeni ufuklara doğru yol aldı. Umarım öğrencimizin bu davranışı diğer öğrencilerimize ve hepimize örnek olur. Okul idaresine ve öğretmen arkadaşlarımıza da öğrenciye böyle bir alışkanlık ve beceriyi kazandırdıklarından dolayı teşekkür ederim" dedi. Erdemir, bu tür kültürel yarışmaların gelecek eğitim-öğretim yılında da devam etmesi gerektiğini belirterek, bu projeye öğretmen ve idarecilerin de katılım sağlaması gerektiğini vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Saraçoğlu da Kırıkkale Okuyor projesine katılımın oldukça fazla olduğunu, bu katılımın kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Hediye Şaşırttı

Saraçoğlu, "İlçemizde düzenlemiş olduğumuz okuma projesi seferberliği amacına ulaşmıştır. Bu proje sayesinde çok sayıda öğrencimiz binlerce sayfa kitap okuyarak yeni yeni bilgilere ve kültürlere sahip oldular. Öğrenciler, okudukları kitaplar sayesinde daha düzgün bir konuşma ve düzgün cümle kurma alışkanlıklarını da kazanmış oldular" dedi. Daha sonra Kaymakam Erdemir ve beraberindekiler, yarışmada dereceye giren ve oturma grubu kazanan öğrencinin evini ziyaret ederek, ailesiyle görüştü. Oturma grubu hediyesine şaşıran Çetin ailesi Erdemir`e teşekkür etti.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli