Anahtar Kelimeler:

Tiyatroda Türkmen Düğünü

Tiyatroda Türkmen Düğünü

Kırıkkale`nin Delice ilçesi Çerikli Beldesi`nde öğrenciler tarafından, ``Türkmen Düğünü`` adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Tiyatro Oyunu Sergilendi

Ali Yürük`ün Türkmen Düğünü adlı eseri, Çerikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Sağlık Meslek Lisesi`nin tiyatro salonunda oynandı. Tiyatroya, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Güner, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Kültür Edebiyat Kulübü öğretmeni Pınar Kaplan ve kulüp öğrencileri tarafından yaklaşık olarak 4 ay süren bir çalışmanın ardından sahnelenen Oyunda 20 öğrenci görev aldı. Edebiyat öğretmeni Pınar Kaplan, ``Gelenek ve göreneklerimizin kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde, bu tür tiyatro oyunlarıyla gelenek ve göreneklerimiz yeniden canlanarak günlük yaşamımızda yerini alacaktır``dedi. Salonu dolduran izleyicilerin beğenisini toplayan Oyunda, Türkmen geleneğini devam ettiren iki aile arasındaki kız isteme ve düğün  konu alındı.

Öğrencilere Teşekkür Edildi

Çerikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Çetin Çetiner, öğrencilerin Türkmen Düğünü adlı tiyatro eserini başarılı bir şekilde sahnelediklerini belirtti. Çetiner, ``Kültür Edebiyat Kulübümüz tarafından okulumuzun salonunda ilk tiyatromuzu oynadık. Öğrencilerimiz usta oyuncular gibi rollerini gerçekleştirdiler. Salonu dolduran seyircilerin ilgisi de bunu gösteriyor. Sağlık Meslek Lisesi olarak milli bir eserin sahnelenmesinden dolayı mutluyuz, sevinçliyiz. Bu tür etkinliklerimiz bundan böyle devam edecektir. Bu eserin sahnelenmesinde görev alan ve katkıları olan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum`` dedi.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli