Anahtar Kelimeler:

Engelsiz Yaşam Gecesi

Engelsiz Yaşam  Gecesi

Engellilerin gecesine gelmeyen milletvekilli adaylarına engellilerde sandıkta oy engeli uygulayacaklar.

Engelliler engelliklerin unutuldukları bir gün yaşadılar .Türkiye’nin diğer  illerinden de Kırıkkale’ye gelen  engellilerin Kültür patra buluşması görmeye değerdi.

      Ne kadarda Kültür parkta engellilerin alt yapısı bu program için oluşturulsa da  parka giriş ve çıkışlarda  zorlansalar da yinede mutlu günler yaşadılar.

    Mutlu günlerinde kendilerini üzen bir konu yaşandı. Kırıkkale’de 5 Engelliler derneğinin tarafından düzenlenen gecede engelliler milletvekillerinin siyasilerin günlerine katılmamalarına çok üzüldüler. Kırıkkale’de  bulunan Dostları Derneği, Görme Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Sağır ve Dilsizler Spor Derneği ve Tüm Engelliler ve Aileleri Hizmet Derneği üyelerinin Dernek başkanlarının basın açıklamalarında konuşan başkanlar siyasilere ve Milletvekillerine sitemde bulundular. Bizi insan olarak görmüyorlar mı biz hem telefon ve de davetiye göndermemize rağmen gelmemelerine karşılık bizde seçim sandığında bir değerlendirme yapacağız dediler. 

Kırıkkale de 5 engelliler derneği tarafından düzenlenen gecede sazlı sözlü. Kırıkkale’li mahalli sanatçıların ve tanınmış ses sanatçıların ücretsiz katıldığı eğlenceye engellilerin sevgilerini kazandılar. 

5.Engelliler derneğinin Kırıkkale’de Kültür parkı Anfi tiyatroda düzenledikleri müzikli eğlenence de  engelliler, `Eğlenmek bizim de hakkımız" diyerek `Hayatı paylaşmak için, engel  yok  sloganı adı altında      sakat arabaları üzerinde kendilerini müziğe kaptırarak eğlencenin tadını çıkardı

Kırıkkale’de Kültür parkta  düzenlenen müzikli geceye  Kırıkkaleliler  engellileri yalnız bırakmadılar , çok sayıda konseri izlemeye gelen vatandaşların yanı sıra Kırşehir’den de konukları gelmesi ve engellilerin yakınlarının çok sayıda bulunması engellileri çok sevindirdi.

Kırıkkale’de   Düzenlenen geceye ücretsiz olarak katılan Yeter Köprülü, Asya, Seçkin Çiçek, Ersoy Savaş, Mehmet Eğlenen, Neşet Abalıoğlu, Sadık Oruç ve Serkan Akdemir ses ve sazları ile geceye renk kattı. Müziğin ritmine kendilerini kaptıran engellilerin kimi sahnede kimi ise sakat arabaları üzerinde eğlenmenin tadını çıkardı. "Her ne kadar yürüyemiyorsak ve akranlarımız gibi koşup oynayamıyorsak bile engellenmek bizim de hakkımız bu geceyi bizler için düzenleyenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. " dedi. Bu arada geceye ücretsiz katkılarından dolayı engelliler dernekleri tarafından plaket verildi. Edinilen bilgiye göre Engelliler dernek başkanlarının basın açıklamasında siyasi ve Milletvekillerine yaptıkları sitemlerin sonucu programın bitimine yakın bazı siyasiler kültür parka gelip kendilerini göstermeye çalıştıkları öğrenildi



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı