Anahtar Kelimeler:

Açıklamada Bulundular

Açıklamada Bulundular

Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, toplu iş sözleşmelerinde gelinen son durumu protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı`nda eylem düzenledi.

Emek, Barış, Özgürlük

"İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" şeklinde slogan atan yaklaşık 50 kişilik grup, "Emek, Barış, Özgürlük" yazılı pankartla dikkat çekmeye çalıştı. Cumhuriyet Meydanı`nda yönetim kurulu adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi 23 bin Harb-İş üyesinin yanı sıra, kamuda çalışan 230 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

Sendika Açıklaması

"Türk-İş yöneticilerini açık, somut ve etkili tutum almaya, hükümet yetkilileri ile yapılan tüm görüşmeleri üye sendikalarla ve kamuoyu ile paylaşmaya, toplu sözleşme kapsamında olsun ya da olmasın tüm sendikaları ve üyelerini el ele, omuz omuza dayanışmaya çağırıyoruz, ancak bu süreç Türk-İş Başkanlar Kurulu`nun aldığı kararlara uygun biçimde yönetilememiş, savsaklanmış ve sürdürülememiştir. Sözleşme görüşmelerinin işveren tarafını oluşturan kamu işveren örgütleriyle ilgili kamu kuruluşlarının yetkilileri, toplu sözleşme görüşmelerinde sendikaların getirdiği somut ve gerçekçi önlemleri farklı taktik ve yaklaşımlarla reddetmekte ve geciktirmeye çalışmaktadır. " Meydanda toplanan 50 kişilik grup, düdük çalarak toplu sözleşme görüşmelerinin uzamasını protesto etti. Grup daha sonra polisin güvenlik önlemi altında olaysız dağıldı.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli