Anahtar Kelimeler:

Çevre Günü Kutlaması

Çevre Günü Kutlaması

"Dünya Çevre Günü" dolayısıyla Kırıkkale İstiklal İlköğretim Okulu`nda tören düzenledi.

Okulda Tören Yapıldı

Törende konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Bayram Aydoğdu, çevreyle uyumlu bir şekilde atıkların bertaraf edilmesi gerektiğini belirterek, "Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur" dedi.  Her yıl kutlanan "Dünya Çevre Günü"nün Türkiye`de ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve bu konuda bilinçli katılımın sağlanması amacıyla kutlandığını hatırlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:

 

Mesajlar Verildi

"Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel bir insan hakkı olduğu uluslararası bir kavram haline gelmiştir. Günümüz çevre sorunları maalesef yerel ve bölgesel olmaktan çıkmış, küresel boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle çözümlerin de küresel ölçekte değerlendirilmesi zorunluluk haline gelmiştir. Sanayileşme ve hızlı kentleşmenin getirdiği problemlerin en büyüklerinden biri çevre kirlenmesidir. Çevre kirliliği havanın, suyun ve toprağın kirletilmesi olarak sınıflandırılabilir. Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunmasını ve tahribatının engellenmesi bir zorunluluktur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için çevre kirliliğini mutlaka önlemek ve gerekli tedbirleri almak zorundayız. "

 

Geniş Katılım Oldu

Konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından çevre konulu şiirler okundu. Ardından, izci öğrenciler doğayı korumak çevreyi temiz tutmak adına yemin etti. İstiklal İlköğretim Okulu Yöresel Halk Oyunları Ekibi`nin gösterisi ile devam eden tören, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören daha sonra İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından "Temiz çevre için temiz pedal çevir" adı altında düzenlenen bisiklet yarışında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile sürdü. Törene öğrencilerin yanı sıra velileri, okul idarecileri ve öğretmenlerde katıldı.

 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli