Anahtar Kelimeler:

Çevre Günü Programı

Çevre Günü Programı

2011 Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kırıkkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından "Temiz Çevre İçin Temiz Pedal Çevir" adıyla bisiklet yarışı düzenlendi.

Program Yapıldı

Osmangazi Mahallesi Doğu Bulvarı`nda düzenlenen 2 kilometrelik etapta 3 ayrı kategoride yarışan öğrenciler temiz bir çevre için pedal çevirdi. Bazı yarışçılar bisikletinin arızalanmasıyla yarışa devam edemezken, bazı öğrenciler ise fenalaştı. Fenalaşan öğrencilere hazır bulunan ambulansta müdahale edildi. İstiklal İlköğretim Okulu`nda 7 Haziranda düzenlenecek törende, birinci olan Akın Apaydın`a, Abdulkadir Kaplan`a, Ercan Çakır`a bisiklet, ikinci olan Bekircan Özdilek, Sema Zorbilen ve Saygın Zengin`e çeyrek altın, üçüncüler M. Furkan Ergün, Furkan Sipahioğlu ve Halit Kılıç`a küçük altın verilecek.

Çevre Açıklamaları

Çevre ve Orman İl Müdürü Bayram Gündoğdu yaptığı açıklamada, "Çevreyi korumak hepimizin görevidir. Aşırı nüfus artışı, düzenlenemeyen kentleşme, tarım ve sanayide bilinçsiz biçim, yoğun trafik, toprağın, havanın ve denizin kirlenmesi doğal çevrenin bozulmasına yol açarak, canlıların yaşamını yok etmektedir. Geleceğin kurtarılması için atılacak önemli adımlardan biri toplumda çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması kuşkusuz eğitimle mümkündür" dedi. Gündoğdu, Dünya Çevre Günü etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı