Anahtar Kelimeler:

HASANDEDEDE AĞAÇ BAYRAMI

HASANDEDEDE AĞAÇ BAYRAMI

Kırıkkale merkeze bağlı Hasandede kasabasında ağaç bayramı kutlandı.

Hasandede belediyesi her yıl düzenlediği ağaç bayramını bu yılda düzenledi. Hasandede Belediyesi Ağaç Bayramına Çevre orman İl müdürlüğü, Karayolları Şube müdürlüğü ve daha öncede Anayasa Mahkemesi Hatıra Ormanı oluşuşunda desteklerini  sağlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Anayasa Mahkemesi üyeleri inde katkıları ile Hasandede çevresindeki alanlara bugün ise   4200 çam dikildi.

Hasandede kasabasındaki ağaç bayramına Kırıkkale vali yardımcısı İsmail Özdemir  Hasandede belediye başkanı Malik Ejder Coşkun ,Çevre Orman il müdürü Bayram Gündoğdu, Karayolları şube müdürü İbrahim Şenel  Tema il temsilcisi Mustafa Akın ve Temacılar .Dağcılık Spor kulübü başkanı Metun Altun ve  kulüp üyeleri.  

Kırıkkale Fen lisesi öğretmen ve öğrencileri Hasandede İlköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda Hasandedeliler katıldı.

Hasandede Belediye Başkanı konuşmasında. ‘’Kasabamıza bu kadar ilgi gösteren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Biz kasabamıza 2.500 çam dikmekle başladığımız bu orman bayramı programına şu an 16 binlere ulaştık. Kırıkkale valimizle Hasandede Keskin karayolu boyunca olan alandaki diktiğimiz ağaçlarımız tuttu yol boyunca güzel bir görünüm vermekte. Eğer yaşıyorsa çevremizdeki doğayı korumak ve güzelleştirmek elimizde. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın görevi gelecek nesillerimize yaşanacak güzel bir dünya bırakmaktır.’’dedi

Konuşmaların ardında kasabalı ve Kırıkkale’den gelen öğrenci ve öğretmenler Vali Yardımcısı İsmail Özdemir ellerine kürek alarak Traktör üzerinden aldıkları çamları önceden açılmış çukurlara diktiler. Köylü öğrenci bürokratın saatlerce ormanlık alandaki çalışmasının ardından çamları izlemeye başladıklarında tüm yorgunluklarını unuttular.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli