Anahtar Kelimeler:

Kaza Konusu

Kaza Konusu

TCDD Genel Müdürlüğü, Kırıkkale`de devrilen trenin akaryakıt dolu vagonlarından Kızılırmak suyuna sızıntı olmadığını açıkladı.

Kaza Açıklaması

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Mayıs tarihinde Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesinde TÜPRAŞ A.Ş tesislerine giden bağlantı yolunda motorin yüklü trenin 6 vagonunun raydan çıkarak devrildiği hatırlatıldı. Olay yeri mülkiyetinin TÜPRAŞ A.Ş`ye ait olduğu belirtilen yazılı açıklamada, "15 Nisan 2011 tarihinde ise kuruluşumuz 2. Bölge Müdürlüğü ile TÜPRAŞ A.Ş arasında üstyapısını yapmak için protokol yapılmıştır" denildi.

45 Gün Önce Devralınmış

Bin 875 metre uzunluğundaki hattın yenilenmesi için ihaleye çıkarıldığı belirtilen açıklamada, "Olayın üstyapısını 45 gün önce devralınan hatta ve yenilenmesi için de ihalesine çıktığımız sırada meydana gelmiş olmasından dolayı üzüntü duymaktayız" ifadeleri yer aldı. Kazada motorin yüklü vagonların devrilmesi üzerine tüm tedbirlerin zamanında alındığı hatırlatılırken, devrilen vagonların içindeki motorinin TÜPRAŞ A.Ş tarafından karayolu tankerlerine aktarılarak çevreye ve Kızılırmak`a sızmasının önlendiği kaydedildi.

Aksama Olmayacak

Açıklamada ayrıca, devrilen vagonları kaldırma çalışmalarının motorinin karayoluna aktarılmasından sonra başladığı belirtilirken, vagon kaldırma çalışmalarının gün içinde tamamlanacağı kaydedildi. Olayın TÜPRAŞ A.Ş bağlantı yolunda meydana gelmesi nedeniyle ana hat demiryolunun ulaşıma kapanması ve tren seferlerinin aksamasının söz konusu olmadığı belirtildi. Enkaz kaldırma çalışması devam ederken, çevrede oluşan hasar da gideriliyor.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu