Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'de Bir İlk Oldu

Kırıkkale

Dünya'da genelinde yapılan İngilizce sınavı, İç Anadolu Bölgesi'nde Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. Türkiye'de eğitim alanındaki başarısını ispatlayan Kızılırmak Lisesi, İngilizce eğitiminde de başarılarına bir yenisini ekledi

Başarı Belgesi Veriliyor

Uluslararası Cambridge ESOL ( Movers, Flyers, Starters, KET, PET ) sınavları İngiltere’den gelen öğretmenler tarafından Özel Kızılırmak Anadolu Lisesinde yapıldı.  Bütün dünyada geçerliliği olan bu sınavlarda başarılı olan öğrenciler, alacakları sertifikaları dünya ve Türkiye’deki üniversiteler için İngilizce hazırlık muafiyet hakkı kazanıyor.  Ayrıca başarılı olan öğrencilere Avrupa Dil Pasaportu kriterlerine uygun bir belge veriliyor. Özel Kızılırmak Eğitim Kurumlarından, çevre illerdeki İlköğretim ve liselerden toplam 154 öğrencinin sınava girdiğini açıklayan Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Uyanık, sınavda İngilizce, konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerinde mülakatta girdiklerini söyledi.

Her Yıl Yapılacak

Bu yıla kadar Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları üç kez Ankara’ da yapılan sınavlara girdiğini belirten Uyanık, “Sınavlar bu sene bölgemiz adına,  başarı ve imkânlarıyla yeterli bulunan kurumumuz bünyesinde her yıl yapılması uygun görülmüştür. Önümüzdeki yıllarda da Kırıkkale ve çevre illerden bu sınavlara öğrenciler kabul edilecektir.” dedi. Sözlerinin sonunda Uyanık şunları söyledi, “Öğrencilerimizi bu sınavlara hazırlamada başta okul idaremiz olmak üzere İngilizce öğretmenlerimize öğrencilerimize ve değerli velilerimize göstermiş oldukları gayret,  fedakârlık ve başarılarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu